Eerste nederlaag voor IJVV sinds 28 september

ZWOLLE – Na acht wedstrijden zonder verlies is IJVV zaterdag weer eens tegen een nederlaag aangelopen. Op een moeilijk bespeelbaar veld ging een slordig spelend IJVV met 1-0 onderuit tegen een behoudend WVF.

WVF liet het balbezit aan IJVV. De IJsselmuidenaren konden echter weinig uitrichten en moesten in de 24ste minuut verder zonder Raymon Beuling. Hij viel uit met een blessure. Vlak daarvoor was IJVV even gevaarlijk. Een inzet van Willem Bel werd voor de lijn onschadelijk gemaakt door WVF.

Vlak voor rust kwamen de IJsselmuidenaren op achterstand. Dion Reijnen scoorde uit een indraaiende vrije trap van Jabir Mazouz. Op slag van rust liet Siebren Visscher een goede kans liggen namens IJVV.

Ook na rust kon IJVV maar weinig creëren tegen het defensieve WVF, dat af en toe gevaarlijk was in de counter. De grootste kans was voor Gerjon van den Berg, maar goalie Mike te Wiele bracht redding. Vlak voor tijd moest IJVV met tien man verder, toen Siebren Visscher zijn tweede gele kaart kreeg. In de slotfase wist keeper Mike te Wiele de gelijkmaker te voorkomen bij een goed schot van Mark Homme van der Veen.