KHC bezwijkt met tien man tegen WHC

· leestijd 1 minuut Algemeen

WEZEP – KHC leek zaterdag op weg naar een goed resultaat, maar een rode kaart voor Nick Notrot pakte desastreus uit voor KHC bij een 1-1 tussenstand. In het laatste half uur liep WHC uit naar een 3-1 en KHC stond weer met lege handen. De ploeg blijft hekkensluiter in de eerste klasse D met slechts vier punten.

Het zag er aanvankelijk zo goed uit voor KHC. In de 6e minuut kwam de Kamper ploeg op voorsprong via een fraaie treffer van Özhan Kardag.

Daarna leek KHC op 0-2 te komen. Jelle Rupert ging alleen af op de doelman, maar de arbiter maakte een zeer verrassend einde aan deze veelbelovende KHC-aanval wegens vuurwerk. Hiermee ging een grote kans voor KHC in rook op en liep KHC even rood aan.

Vervolgens verzuimde Kardag om de score verder uit te breiden. Aan de andere kant wist KHC-keeper Jorian van Dijk enkele keren de gelijkmaker te voorkomen. Vervolgens liep KHC tegen een ongelukkige tegentreffer aan. Joël Visscher gleed in de 13e minuut uit en miste de bal. Vervolgens verdween de inzet in het doel.

KHC rechtte de rug en kreeg kansen, maar trof het wederom niet met de arbiter. KHC had pech dat een overtreding op Ricardo Talu niet werd bestraft met een strafschop. Talu speelde zijn vrij, maar werd onderuit gehaald. De scheidsrechter liet doorspelen. Vervolgens waren Kardag en Rupert dicht bij een treffer.

Na rust had KHC de wedstrijd aanvankelijk onder controle. Dat veranderde vanaf de 57ste minuut. Nick Notrot werd na een tackle met rood weggestuurd op advies van de assistent-scheidsrechter. Met tien man hield KHC een kwartier stand. Vervolgens viel de 2-1. In de 90ste minuut werd het ook nog 3-1.

KHC-trainer Herman Oosterhaar kon zijn spelers niets kwalijk nemen. “Het was veel beter dan een week geleden. Er is ouderwets hard gewerkt, maar we zitten in de hoek waar de klappen vallen.”

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00