Henry Kruithof

DOS Kampen stelt in de slotfase punt veilig tegen Bennekom

KAMPEN – DOS Kampen leek zaterdag tegen Bennekom op weg naar een nederlaag, maar vlak voor tijd kwam DOS toch nog langszij. Allan Bakker scoorde de 1-1 uit een makkelijk gegeven strafschop.

DOS was in de eerste helft de betere ploeg. Al in de 4e minuut kreeg Frank Jansen een goede kans om de score te openen voor de thuisploeg. Hij kon vrij inschieten, maar schoot wild voorlangs. In de 20ste minuut was ook Allan Bakker niet beheerst genoeg in de afronding. Daarna was DOS ook nog twee keer gevaarlijk via Twan Knul, die na een blessure toch kon spelen.

DOS verzuimde echter om in de eerste helft te scoren en kreeg vlak voor rust een lesje in effectiviteit. In de 43ste minuut liet Bennekom een goede kans liggen. Een minuut later was het wel raak voor de bezoekers.

Na rust was Bennekom de bovenliggende partij. De ploeg kreeg diverse kansen en raakte één keer de paal. Evenals DOS voor rust, waren de gasten in de tweede helft verre van efficiënt. DOS bleef in leven en sloeg vlak voor het einde toe met een man minder. In de 87ste minuut ontsnapte een speler van Bennekom aan rood, na een forse overtreding op Delano de Rijke. De jongeling van DOS moest geblesseerd afhaken. DOS-trainer Marcel Post kon niet wisselen, omdat hij al drie wissels had toegepast. Toch kwamen de poelenten nog op 1-1. Een overtreding op Martijn Barneveld werd bestraft met een penalty. Allan Bakker schoot raak.

“Het was een gemakkelijk gegeven strafschop, maar het was een optelsom van eerdere situaties. Uiteindelijk was het wel een terechte uitslag. Mooi dat we weer hebben laten zien dat we goed kunnen meekomen tegen een topploeg in onze competitie”, aldus Post.