Tennekes

Zorgen nemen toe voor Go-Ahead Kampen na onnodige nederlaag

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag verzuimd om afstand te nemen van de onderste regionen. De ploeg van trainer Marco Roelofsen kreeg kansen genoeg om Nunspeet pijn te doen, maar verzuimde om toe te slaan. Nunspeet won met 1-2 en daardoor is Go-Ahead nu onder de rode streep beland.

Personele problemen blijven Go-Ahead achtervolgen. Zaterdag kon trainer Roelofsen geen beroep doen op Samir Merraki en Timothy Fechter. Toch mocht dit geen excuus zijn. De ploeg liet het in de afwerking hopeloos afweten en was kwetsbaar in omschakeling. Ook werd achterin te vaak niet resoluut ingegrepen, terwijl het veldspel van de thuisploeg zeker niet onaardig was.

Go-Ahead had het zichzelf een stuk gemakkelijker kunnen maken als het in de beginfase had toeslagen. Kansen waren er genoeg. Go-Ahead begon goed aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut leek de ploeg op voorsprong te komen, maar een treffer van Laurens van Keulen werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna werd een inzet van Adi Draganovic gepakt door de keeper en mikte Van Keulen net naast. In de 9e minuut was Nunspeet voor het eerst gevaarlijk. Job Hoogendoorn verscheen alleen voor Go-Ahead-keeper Niek Bongers, maar schoot naast. Daarna pakte Go-Ahead het weer op. Niek van Enk raakte de paal en een schot van Michael Lanting vloog net over de kruising.

In de 34ste minuut werd Nunspeet in het zadel geholpen door Go-Ahead. Lanting verspeelde bal op het middenveld. Daarna ging Job Hoogendoorn op avontuur. Hij werd niet aangepakt en schoot de 0-1 binnen. Vier minuten later had Go-Ahead geluk. Frank Boers schoot tegen de lat. Hoogendoorn had in de rebound de bal voor het inkoppen, maar hij werkte de bal naast het doel. Een minuut daarna trok Go-Ahead de stand gelijk. Arjan Wiegers had een goede actie in huis en trok de bal terug. Wessels schoot vervolgens raak.

Daarna ging Go-Ahead op jacht naar een voorsprong. Een geplaatst schot van de sterk spelende Adi Draganovic werd door de goalie met moeite naast getikt. Vlak daarna was er een goede kans voor Niek van Enk, maar wederom bracht de keeper van Nunspeet redding.

Na rust begon Nunspeet goed. In de 49ste minuut schoot Lars van de Wetering net naast. Twee minuten later was er een goede kans voor Go-Ahead. Arjan Wiegers dook alleen op voor de keeper, maar de goalie bracht redding. Vier minuten later verscheen Julian Hellendoorn alleen op voor de doelman van Nunspeet, maar ook dit keer kwam de goalie van de bezoekers als overwinnaar uit de strijd. Aan de andere kant moest Go-Ahead-keeper Bongers twee keer ingrijpen.

Go-Ahead bleef kansen creëren. Vlak voor de goal kreeg Lanting de bal er niet in. Even later schoot Wessels tegen de onderkant van de lat. Uit de daaropvolgende aanval wist de goed keepende Bongers de 1-2 te voorkomen. Deze treffer viel even later toch. Een vrije trap van Nunspeet belandde in de muur van Go-Ahead die wel heel dichtbij stond. Vervolgens werd de rebound afgeslagen. Daarna belandde de bal voor de voeten van Lars van de Wetering. Die werd geen strobreed in de weg gelegd en kon doeltreffend uithalen.

De 1-2 was een mokerslag voor Go-Ahead. In het restant liet Nunspeet een grote kans op de 1-3 liggen en kwam Wessels twee keer net niet lekker uit om uit te halen. Beide keren werd de bal naast gewerkt.

“Het is het verhaal van de laatste weken. We voetballen zo lekker, maar krijgen ongelukkig de doelpunten tegen. We moesten ook nu weer nieuwe jongens inpassen. Dan is soms de rust weg. Jonge spelers moet je inpassen als het lekker loopt, maar nu wordt er teveel van verwacht. Vorig seizoen hebben we zo’n goed jaar gedraaid. Nu wordt er heel veel verwacht, maar je moet wel reëel zijn”, aldus Adi Draganovic.

Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen sprak na afloop van flipperkastvoetbal. “Maar dat is niet ons spel. Daar hebben we niet de spelers voor. We zitten nu in de verschrikkelijke zelfde hoek als twee jaar geleden. Door alle blessures speel je nooit in dezelfde samenstelling. Het wisselgeld is op. We moeten hopen dat in de tweede seizoenshelft iedereen fit is en we een serie neer kunnen zetten. Het is nu al een verloren seizoen.”

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00