KV DOS Kampen moeten na rust buigen voor Mid Fryslan

GROUW – De korfballers van KV DOS Kampen leken zaterdag opnieuw op weg naar een stunt na een ruststand van 13-17 in het duel bij Mid Fryslan. In de tweede helft bleek de ongeslagen koploper in de overgangsklasse A echter een maatje te groot en boog de achterstand om in een 29-25 overwinning.

DOS begon goed en na een paar minuten stond er een verrassende 0-3 tussenstand op het scorebord. De sterk spelende Dennis van Putten scoorde er lustig op los, mede vanwege zijn vakgenoot Wesley Doorn die uitstekend speelde in de rebound. Van Putten gooide er in de eerste helft maar liefst acht ballen in.

Na de rust speelde de thuisploeg een totaal ander spelletje. Mid Fryslan ging achterverdedigen en DOS kon dit niet oplossen en kon het eigen spelletje niet meer spelen. De schutters van DOS in beide vakken werden vastgezet, waardoor DOS volledig stagneerde. Mid Fryslan kroop langzaam dichterbij. Met nog tien minuten te spelen was de stand 23-23. De onzekerheid sloop er steeds meer in bij DOS. De thuisploeg tankte steeds meer vertrouwen en trok de wedstrijd definitief naar zich toe: 29-24.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 6 uur geleden
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 6 uur geleden
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 6 uur geleden