Afbeelding

Brons voor Demi Westendorp op NJJK

· leestijd 1 minuut Sport

EINDHOVEN – Demi Westendorp van Deltasteur heeft afgelopen weekeinde een bronzen medaille behaald tijdens het NK voor jeugd en junioren (NJJK) korte baan in Eindhoven. Het estafetteteam van Deltasteur eindigde als zevende.

In de voorgaande jaren konden zwemmers zich plaatsen voor het NJJK korte baan door limieten te zwemmen. Voor het eerst dit jaar mochten alleen de snelste zwemmers per jaargroep starten. Hoeveel zwemmers mochten starten, verschilde per afstand. (twintig, dertig of veertig). Pas de week voorafgaand aan het NJJK publiceerde de KNZB de ranglijsten, waarmee duidelijk werd welke zwemmers geplaatst waren.

Ook nieuw dit jaar was dat er niet meer gestreden werd tegen alleen leeftijdgenoten. Vanaf dit jaar wordt er gezwommen met twee geboortejaartallen tegen elkaar. Grotere concurrentie dus. Negen zwemmers van Deltasteur behoorden tot de snelste zwemmers van Nederland.

Demi Westendorp zorgde voor het grootste succes van Deltasteur tijdens het NJJK. Op de 100 meter rugslag wist ze zich als zesde te plaatsen voor de finale. In de finale zwom ze naar de derde plek en pakte zo brons. Op de 50 meter rugslag verdiende ze een tiende plek en op de 200 meter rugslag tikte ze als elfde aan.

Het estafetteteam, bestaande uit Demi Westendorp, Eline van Unen, Julia van den Bosch, Lynn Reitsma, zorgde voor een passend slotakkoord op de zondagavond. In de finale van de 4 keer 100 meter wisselslag bij de meisjes junioren 3 en 4 pakte deze zwemploeg van Deltasteur een zeer verdienstelijke zevende plek. Eerder kwam deze estafetteploeg uit op een elfde plek op de 4 keer 100 meter vrije slag.

De estafetteploeg jongens junioren 3 en 4 van Deltasteur, bestaande uit Robert Dragt, Thijs ten Koppe, Hielke Jan Penninkhof en Matthew Critchell, kwam uit op plek tien op de 4 keer 100 meter wisselslag en de 4 keer 200 meter vrije slag. Op de 4 keer 100 meter vrije slag werd een twaalfde plek behaald. Demi Westendorp, Lynn Reitsema, Robert Dragt en Matthew Critchell zwommen naar een tiende plek op de 4 keer 50 meter wisselslag bij de gemengd junioren 3 en 4. Op de 4 keer 50 meter vrij werd het estafetteteam gediskwalificeerd.

Individueel kwamen Eline van Unen, Julia van den Bosch, Lynn Reitsma, Robert Dragt en Tara Schuurman ook in actie, maar ze kwamen niet in aanmerking voor een notering in de top tien.

Afbeelding