Afbeelding

Jeugd Open Hof in actie voor Serious Request

Algemeen

KAMPEN – Een nacht wakker blijven voor 3 FM Serious Request 2019. Dat doen jongeren in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 december in het Open Hof. Het sponsorgeld dat ze bijeen vergaren gaat naar een doel van het Rode Kruis.

Het doel voor dit jaar is: hulp aan slachtoffers van mensenhandel en voorkomen van mensenhandel door onder andere voorlichting en trainingen te geven. Wereldwijd zijn er 25 miljoen mensen slachtoffer van mensenhandel, veelal meisjes in de seksindustrie en jonge kinderen door gedwongen arbeid en gedwongen misdaad. In Nederland zijn dat circa 6250 mensen, waaronder veel jonge meisjes die in de prostitutie komen door onder meer loverboys.

Op 20 december is iedereen tussen 22.00 uur en 8.00 uur welkom om de jongeren te sponsoren, iets lekkers te brengen, een spel met ze te doen of even met ze in gesprek te gaan over hun motivatie om hieraan deel te nemen. Jongeren van een andere wijkgemeente zijn welkom om mee te doen. Zij kunnen een berichtje sturen naar Berthina van der Kamp. Ook vrienden en vriendinnen (van middelbare schoolleeftijd) mogen meedoen.