Afbeelding

Kerstconcert Kamper mannenkoor D.E.V. in Bovenkerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Kamper mannenkoor D.E.V. geeft op tweede kerstdag in de Bovenkerk zijn jaarlijkse kerstconcert. Al in de vijftiger jaren van de vorige eeuw werden deze kerstconcerten georganiseerd onder leiding van de toenmalige dirigent Jan Belder. Deze traditie werd doorgezet door zijn opvolger Klaas Jan Mulder.

Er zijn tijden geweest waarin één concert niet voldoende was om de toestroom van bezoekers een plaats te kunnen bieden. Ook al is dat al tientallen jaren geleden, nog steeds maken vele bezoekers vanuit het gehele land op kerstavond de gang naar dit kerstconcert. Een oplettende lezer zou kunnen denken: “Is er dan niets veranderd in al die jaren?” Zeker wel. Het gebruik van bijvoorbeeld schermen in de kerk met daarop beelden vanaf de speeltafel van het orgel of de dirigent. Ook het repertoire van DEV blijft zich steeds vernieuwen. Daarnaast is er tegenwoordig meer aandacht voor een sfeervolle aankleding van het kerkgebouw. Eén onderwerp is in al die jaren onveranderd centraal blijven staan: de boodschap van het kerstevangelie.

Het koor staat dit jaar voor de elfde keer onder leiding van Gerwin van der Plaats. Medewerking komt van Jacob Schenk (tenor), Marjolein de Wit (fluit) en Marco den Toom (orgel).

Het concert begint om 20.00 uur. De deuren gaan open om 19.30 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten 12,50 euro, aan de kerk 14 euro. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis entree. Voorverkoop in Kampen bij boekwinkel De Rank en The Read Shop Bos, in IJsselmuiden bij Kaashuis 't Volle Pond.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.