Afbeelding

‘Kerst in Oud Kampen’ beleeft jubileumeditie

· leestijd 1 minuut Algemeen

Stad als decor, bewoners als acteurs

KAMPEN – Openluchttheaterfestival Kerst in Oud Kampen beleeft dit jaar haar 20e editie! Op zaterdag 21 en zondag 22 december vormt de middeleeuwse binnenstad weer het decor voor talloze verrassende, ontroerende en creatieve acts. Vele tientallen vrijwilligers zetten hun beste beentje voor om de bezoekers te ontvangen.

Gemiddeld trekt Kerst in Oud Kampen zo’n honderdduizend bezoekers per jaar die voor de entree van €2,50 een avond lang kunnen genieten van een sfeervol aangelichte binnenstad en attracties als de nostalgische kermis en de stands met eten en drinken. Ook veel Kamper binnenstadbewoners doen mee aan het evenement, en richten hun hele huis vaak in kerstsferen in compleet met diorama’s. Niet vreemd opkijken als u ineens binnenkijkt bij een school met weeskinderen, een bakker of een huiskamer waar men net op het punt staat aan de kerstdis aan te schuiven. Daarnaast is er tijdens Kerst in Oud Kampen aandacht voor het Hanzeverleden van de stad, en zal op de kade de geur van gerookte vis hangen – die natuurlijk ook ter plekke gegeten kan worden. Kerst in Oud Kampen belooft dit jaar vele extra’s vanwege het jubileum van het Kamper kerstfeestje.

Speciaal programma

Speciaal voor het 20-jarig jubileum komen De Saurussen naar Kampen. De Saurussen trekken om 17:00 en om 19:30 uur als een karavaan over het parcours van Kerst in oud Kampen op de Oudestraat.

Maar pas op! Misschien hebben de wezens wel honger…

Zie voor meer informatie ook; www.kerstinoudkampen.nl