DOS Kampen plet FC Horst in districtsbeker

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de 1/16e finales van de districtsbeker. FC Horst was geen partij voor de poelänten en werd met 7-0 opgepeuzeld door DOS.

Bij DOS verdedigde Henrico Abma het doel. Daarnaast stonden ook Wim Snippe en Burak Öztürk in de basis. FC Horst speelde vrij ver naar voren en dat bleek zelfmoord voor de bezoekers.

Al in de 12e minuut was het raak. Na een steekbal van Jochem van Putten scoorde Twan Knul. In de 28ste minuut stak Frank Jansen Allan Bakker weg: 2-0. Vier minuten later kwam Bakker weer tot scoren. Hij tikte de 3-0 binnen uit een corner. Vlak voor rust maakte Bakker zijn loepzuivere hattrick compleet.

Na rust nam DOS een fikse dosis gas terug. In het laatste kwartier liep de schade toch nog vrij hoog op voor FC Horst. In de 75ste minuut ging Timo Petersen op avontuur in de zestien. Hij omspeelde een tegenstander en schoot vervolgens via de paal raak. Twee minuten later maakte Bakker zijn vierde van de avond. Na enkele kapbewegingen schoot hij fraai met links raak. Cris Westerkamp bepaalde de eindstand op 7-0.