Tennekes

Go-Ahead bekert door ten koste van KHC

KAMPEN – Go-Ahead heeft dinsdagavond de Kamper derby in de tweede ronde van de districtsbeker winnend afgesloten tegen KHC. De ploeg van trainer Marco Roelofsen won met 2-1, maar bracht zichzelf nog flink in de problemen. KHC was in de slotfase nog dicht bij een penaltyserie, maar Özhan Kardag kreeg de bal er niet in.

In een tegenvallende eerste helft kwam Go-Ahead in de 23ste minuut op voorsprong. Arjan Wiegers nam een vrije bal en legde de bal prima terug op Dennis van der Wal. De routinier vond de ruimte en schoot raak. In de 42ste minuut kwam de thuisploeg op een geflatteerde 2-0 voorsprong. Michael Lanting kreeg van KHC alle gelegenheid om aan te leggen voor een schot en zijn poeier verdween fraai in het doel.

Na rust toonde KHC meer initiatief en kwam beter in de wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen. In de 56ste minuut leidde Lanting een goede kans in voor KHC met een foutieve terugspeelbal. De sterk spelende goalie Joar Terpstra hield Kardag echter van scoren af. Drie minuten later was Lanting gevaarlijk met een schot en kreeg Adi Draganovic de bal er niet in na balverlies van Mike Frederiks. Even later had keeper Terpstra een prima redding in huis op een vrije trap van Leroy Knol.

Go-Ahead begon steeds slordiger te spelen. Dat leidde in de 69ste minuut tot een enorme kans voor Mitchell Hooisma. Na een foutenfestival bij Go-Ahead kreeg Hooisma een vrije doortocht naar het doel van Go-Ahead. De KHC'er had alle tijd, maar zijn inzet werd gepakt door keeper Terpstra. Even later had Go-Ahead het duel moeten beslissen. Na een fraai hakje van Draganovic brak Wilbert Wessels door. Na een overtreding van Frederiks ging de bal op de stip. Wessels schoot de bal echter niet goed en Jorian van Dijk stopte de penalty.

Daarna brak er een boeiende slotfase aan. Eerst werd een overtreding in de zestien niet bestraft met een strafschop voor Go-Ahead. Even later gebeurde hetzelfde in de andere zestien. Toch kwam KHC nog terug tot 2-1. Een schot van Kardag vloog via een tegenstander binnen. In de laatste seconden was Kardag nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar hij kopte net naast.

Meer ingezeten

KHC stapte van het veld met de gedachte dat er meer in had gezeten. KHC-trainer Herman Oosterhaar: “In de eerste helft hebben we veel te veel met de staart tussen de benen gespeeld. We toonden te weinig lef wat betreft het voetballende gedeelte en hanteerden teveel de lange bal. In de tweede helft hebben we het goed opgepakt. Die kans van Hooisma moet er gewoon in. Hij stond in de denkstand, dan gaat het fout. Er had absoluut meer ingezeten. We hadden een strafschop moeten krijgen en die laatste kopkans van Özhan...Maar het was veel beter dan onze thuiswedstrijd tegen Go-Ahead in de competitie. We zijn toe aan de winterstop. Na het komend weekend gaan we eerst even uitrusten en de accu opladen. Dit kost veel energie. Begin januari gaan we vier dagen naar Benidorm.”

Geen team

Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen was niet te spreken over het spel van zijn ploeg. “We hebben geen hoog niveau gehaald. We waren slordig en er was geen goed onderling contact in het samenspel. Dan speel je jezelf niet in de wedstijd. Het was onrustig. Dan maak je het jezelf lastig. Toch kom je op 2-0, maar het waren geen aanvallende doelpunten", aldus Roelofsen. "De tweede helft was van hetzelfde laken een pak. Er stond geen team. We konden elkaar moeilijk vinden. De bal na drie passes naar voren rammen. Dat is ons spel niet. En vervolgens verzuim je om de wedstijd dood te maken en hou je de tegenstander in de race. Onze keeper Joar heeft ons gered. Als we zaterdag ook zo spelen, gaan we de bietenbrug op. Het voetbal is ver bij ons. We moeten de batterij opladen. Na de winterstop komen we terug met een serie om u tegen te zeggen.”

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 21 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00