Afbeelding
Corné de Jong

Dichter Vincent Corjanus brengt zevende dichtbundel ‘Nachtgeluk’ uit

· leestijd 1 minuut Algemeen

De Kamper/Zwolse dichter en zanger Vincent Corjanus kondigde vandaag op sociale media zijn nieuwe dichtbundel ‘Nachtgeluk’ aan. Zijn zevende dichtbundel zal verschijnen op 3 januari 2020, naar alle waarschijnlijkheid is het daarmee de eerste Nederlandse dichtbundel van het nieuwe decennium.

In ‘Nachtgeluk’ duikt Vincent Corjanus diep in zijn gevoelsleven om de essentie van zijn handelen en identiteit in woorden vast te leggen. Tegelijkertijd verbeeldt hij het innerlijk van zijn generatie, die voor het eerst de liefde uitleeft – met hartzeer als gevolg. Verloren liefdes hebben de dichter gevormd. De herinnering eraan is bitter én zoet. Op zichzelf teruggeworpen, weet hij zich verbonden met anderen in de wereld. ‘Het idiote is dat ik afgelopen zomer op het punt stond om te stoppen met optreden en dichtbundels uitbrengen. Het is niet gelukt en daar ben ik blij mee. Nachtgeluk gaf nieuwe energie en kracht, ik wil een verhaal vertellen.’, aldus de dichter.

Vincent Corjanus staat garant voor poëtisch spektakel. Met zijn getoonzette poëzie vertolkt hij een uniek geluid. De afgelopen jaren oogstte hij met zijn optredens successen in het hele land. De dichter was te zien in talloze bibliotheken en theater in Nederland en ook in België. Gedichten van hem waren te horen op 3FM, Radio2 en Tedtalks. Momenteel is Corjanus bezig met de Hartenwacht Tour, deze tour wordt afgesloten op 14 februari in Waalwijk.

‘Nachtgeluk’ is online te bestellen via www.vincentcorjanus.nl

Vincent Corjanus staat op 22 december op Kerst in Oud Kampen in de stadsgehoorzaal om 19 uur. Verder is De Hartenwacht Tour nog te zien in 2020 in: Zevenbergen, Oudenbosch, Roosendaal en Waalwijk.