Afbeelding
kampenpartners.nl

Kampen verleidt personeel top 100 bedrijven

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Ondernemers in Kampen willen hun personeel graag binden aan het bedrijf. Bijvoorbeeld door hen te stimuleren in Kampen te (gaan) wonen. Bovendien is minder woon-werk verkeer ook beter voor het milieu. Daarom heeft Kampen Partners afgelopen maand meer dan 100 bedrijven bezocht en stapels ‘Heerlijk wonen in Kampen’ magazines uitgedeeld. 

Uit onderzoek van Kampen Partners is gebleken, dat arbeidsmarkt een van de belangrijkste aandachtspunten voor ondernemers in de gemeente is. “De regionale economie groeit, en daarmee de ‘war for talent ook”, legt citymarketeer Roeland Tameling uit. Om het lokale bedrijfsleven hierbij een steuntje in de rug te geven, investeert Kampen Partners in het behoud van werknemers.

'Heerlijk wonen in Kampen'

Door nieuwe werknemers mee op sleeptouw te nemen (gratis aanmelden kan via www.welkominkampen.nl), maar ook door hen te verleiden in Kampen te (komen) wonen. Daarom hebben de afdelingen Personeelszaken van de 100 grootste werkgevers in de gemeente ‘Heerlijk wonen in Kampen’ magazines gekregen om uit te delen aan nieuwe medewerkers en personeel dat overweegt naar Kampen te komen. Bedrijven die geen magazines hebben ontvangen, kunnen deze gratis bestellen via administratie@kampenpartners.nl. Een digitale versie is ook te downloaden via www.heerlijkwoneninkampen.nl.

Partners

Kampen Partners is een onafhankelijke stichting die eraan wil bijdragen dat mensen kiezen voor Kampen als dé plek om te wonen, te werken of te bezoeken. Samen met allerlei betrokkenen worden marketingcampagnes gevoerd, de binnenstad versterkt, evenementen ondersteund, informatie gedeeld en krachten gebundeld. De stichting wordt financieel ondersteund door bijdragen van onder meer Provincie Overijssel, het Ondernemersfonds voor de binnenstad van Kampen en de Gemeente Kampen.

 

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 9 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 10 uur geleden