Daan Anthony

Wilsum toont veerkracht tegen Dieze West

WILSUM – In eigen huis heeft Wilsum zaterdag veerkracht getoond. De formatie van trainer Han Hanekamp kwam tien minuten voor tijd op een 0-2 achterstand tegen de Zwolse titelkandidaat, maar toonde veerkracht door er in het restant toch nog een 3-3 remise uit te slepen.

Dieze West begon goed en kwam in de 4e minuut op voorsprong via een goede individuele actie. Wilsum had het moeilijk in deze fase en mocht blij zijn dat de bezoekers niet verder wegliepen. In de 25ste minuut kwam Wilsum langszij. Na een goede actie van Gert Jan Sollie tikte Daniel Niemeijer de gelijkmaker binnen. Tien minuten voor rust kwam Dieze West weer op voorsprong. Onnodig balverlies werd goed afgestraft.

Na rust pakte Wilsum het goed op. Toch leek het een verloren middag te worden voor de thuisploeg, toen Dieze West de 1-3 aantekende. Na balverlies bij Wilsum waren de Zwollenaren dodelijk in de counter.

Wilsum had daarna niets meer te verliezen en zette alles op de aanval. Dat leverde twee goede kansen op die niet werden verzilverd. De derde kans was wel raak. Patrick Plette tikte de 2-3 binnen. In de 90ste minuut tekende Niemeijer voor de late gelijkmaker.

“We hebben loon naar werken gekregen. We hebben knap een punt gehaald tegen een heel goede ploeg. En terecht, al moet ik wel zeggen dat Dieze West verzuimd heeft om de wedstrijd te beslissen. Maar op de manier waarop we hebben geknokt is dit punt zeker verdiend”, aldus Wilsum-trainer Han Hanekamp.