Zalk verpulvert Kampen

ZALK – De winterstop lijkt te vroeg te komen voor SV Zalk. De ploeg van trainer Gerrit Hamer kwam zaterdag helemaal los tegen VV Kampen. Zalk won met maar liefst 8-2 van Kampen. “Eindelijk waren we redelijk efficiënt. Ons voetbal hebben we vandaag beloond met meerdere doelpunten”, aldus Hamer.

Zalk begon slordig aan het duel, maar werd al snel gevaarlijk. In de 8ste minuut raakte Gerben Hamer de lat. Vijf minuten later ging Ruben van de Veer alleen af op Kampen-doelman Johny Mulder, maar hij schoot de bal naast.

In de 15e minuut kwam wel de 1-0 op het scorebord. Uit een voorzet van Michel Hamer scoorde Jeremy van Dijk. In het laatste kwartier voor de rust sloeg Zalk maar liefst drie keer toe. In de 35ste minuut trok Michel Hamer naar binnen en schoot raak. Daarna kwam Jorn Kroes twee keer tot scoren. Bij beide treffers fungeerde Jeremy van Dijk als aangever.

Voor de tweede helft kregen de spelers van Zalk als opdracht mee om de score uit te bouwen en de nul te houden. De eerste klus lukte prima. Zalk liep in 35 minuten uit naar 8-0 via treffers van Simon van Halm en Michel Hamer (3).

Daarna viel de concentratie weg, zodat de tweede opdracht niet werd ingevuld. Door een blessure moest Kampen in de laatste minuten met tien man verder, maar toch kwamen de gasten twee keer tot scoren via Selim Ben Mansour en Baba Saidy.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00