Willibrord Sleifer

Rob ter Horst redt punt voor Go-Ahead in streekderby tegen WHC

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Go-Ahead leek zaterdag tegen WHC op weg naar een nieuwe nederlaag, maar in de slotfase bezorgde invaller Rob ter Horst Go-Ahead toch nog een punt.

Go-Ahead moest het doen zonder Wilbert Wessels en keeper Niek Bongers. Wessels ontbrak vanwege een liesblessure. Bongers was ziek en werd vervangen door Joar Terpstra, die evenals in het bekerduel tegen KHC een goede indruk maakte.

De eerste kans in deze wedstrijd was voor Go-Ahead. WHC-keeper Jasper Kuiper bracht redding op een kopbal van de vrijstaande Sven Hellendoorn. Een kleine tien minuten later was WHC voor het eerst gevaarlijk. Mitchel Dijkhof dook alleen op voor Go-Ahead-doelman Joar Terpstra, maar hij schoot naast.

Na ruim een half uur spelen kwam Go-Ahead op 1-0. Een schot van Samir Merraki werd gepakt door de keeper Kuipers. In de rebound sloeg Sven Hellendoorn toe. Go-Ahead slaagde er niet in om de voorsprong lang vast te houden. In de 40ste minuut kopte Jochem Oude Booijnk de gelijkmaker tegen de touwen uit een indraaiende vrije trap van Dijkhof.

Vlak na rust toonde goalie Terpstra zijn waarde voor Go-Ahead. Hij bracht redding bij een vrije schietkans voor Gouriye. In de 53ste minuut maakte WHC alsnog de 1-2. Hierbij was er een ongelukkige hoofdrol voor Dennis van der Wal. De verdediger probeerde te ruimen, maar de bal belandde via z'n hoofd voor de voeten van Jelle Post. Die schoot vervolgens raak.

Daarna trok WHC zich terug en kregen beide ploegen goede kansen. Namens Go-Ahead kopte Adi Draganovic net over, verdween een schot van Merraki net naast het WHC-doel en werd een vrije bal van Arjan Wiegers onschadelijk gemaakt door goalie Kuipers. Aan de andere kant wist Go-Ahead-doelman Terpstra zijn goal schoon te houden bij goede schoten van Post en Nathan Duim.

De druk van Go-Ahead werd steeds groter. Dat leidde in de 82ste minuut tot een goede kans voor de thuisploeg. Een kopbal van invaller Rob ter Horst ging maar net naast. In de 90ste minuut kwam Go-Ahead alsnog op gelijke hoogte via Ter Horst. Met links schoot hij de bal in de korte hoek. “Met zijn foute been schoot hij de bal behoorlijk goed in”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen, die ver in blessuretijd nog zag dat Laurens van Keulen van het veld werd gestuurd met een rode kaart na een trap op de enkel van Gouriye. Trainer Roelofsen is blij dat zijn ploeg even de gelegenheid krijgt om bij te tanken. “En ik hoop dat de ziekenboeg snel leegloopt, zodat we straks met een voltallige selectie kunnen trainen, zodat er weer volop concurrentie is”, aldus Roelofsen.