John Zoetebier

KHC pakt punt op de valreep

KAMPEN - KHC heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen DTS Ede. In de 90ste minuut wist Özhan Kardag een nieuwe nederlaag voor KHC te voorkomen.

KHC-trainer Herman Oosterhaar was uiteraard blij met de late gelijkmaker tegen DTS. “Een punt is mooi, maar het hadden er eigenlijk twee meer kunnen zijn of beter moeten zijn. Maar we hebben gedaan wat we moesten doen. We hebben DTS de hele wedstrijd opgejaagd. Dan is het zuur dat je toch weer op achterstand komt”, aldus Oosterhaar.

Deze treffer van DTS viel in de 71ste minuut via Frank Hol na balverlies van Ricardo Talu. KHC claimde bij de scheidsrechter dat de speler van DTS de bal met z’n hand zou hebben meegenomen, maar daar wilde de arbiter niets van weten.

Na deze tegenvaller wist KHC toch de rug te rechten. Dat leidde tot kansen voor Özhan Kardag en Jelle Rupert, maar de gelijkmaker bleef aanvankelijk uit. Tot de 90ste minuut. Ricardo Talu verrichtte prima voorbereidend werk. Vervolgens maakte Kardag het goed af. “Dit voelt als een morele overwinning. We hebben een goede wedstrijd gespeeld.”

De wedstrijd had voor KHC een speciaal tintje omdat Tom Diender na een lange periode van blessureleed zijn rentree maakte op het voetbalveld. In de 61ste minuut kwam hij binnen de lijnen. Een opsteker voor KHC, dat de kwaliteiten van de aanvaller in het restant van de competitie prima kan gebruiken.