Kerstconcert DEV op Tweede Kerstdag

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Op donderdag 26 december a.s. is de eeuwenoude Bovenkerk opnieuw het decor voor het jaarlijkse kerstconcert van het Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. Al in de vijftiger jaren van de vorige eeuw werden deze kerstconcerten door D.E.V. georganiseerd.

Er zijn tijden geweest waarin één concert niet voldoende was om de toestroom van bezoekers een plaats te kunnen bieden. Hoewel het koor de tel inmiddels is kwijtgeraakt, weten de vele bezoekers vanuit het gehele land nog steeds op deze kerstavond de gang naar de Bovenkerk te vinden, dit jaar voor de elfde keer o.l.v. Gerwin van der Plaats.

Een oplettende lezer zou kunnen zeggen; “is er dan niets veranderd in al die jaren?”. Zeker wel! Al was het alleen al het gebruik van bijvoorbeeld schermen in de kerk met daarop beelden vanaf de speeltafel van het orgel of de dirigent. Ook het repertoire van DEV blijft zich steeds vernieuwen. Daarnaast is er tegenwoordig meer aandacht voor een sfeervolle aankleding van het kerkgebouw. Eén onderwerp wat in al die jaren onveranderd centraal is blijven staan is de boodschap van het kerstevangelie. Ook dit jaar is er hard gewerkt aan een uniek en verfrissend programma.

Het kerstconcert op tweede kerstdag begint om 20.00 uur. De deuren gaan open om 19.15 uur en vanaf 19.45 uur is er samenzang. Kaarten in de voorverkoop kosten € 12,50 Aan de kerk: €14,00 p.p. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis entree. De verrichtingen bij het orgel alsook van de koorzang zijn te volgen via schermen in de kerk.