Afbeelding
Foto Tennekes

KV DOS wint ondanks forse terugval

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben het eerste gedeelte van de zaalcompetitie afgesloten met 21-17 zege tegen hekkensluiter De Hoeve. “En daar is alles mee gezegd. Zeker wat betreft de tweede helft”, aldus DOS-trainer Michael Jongman.

DOS begon goed tegen hekkensluiter De Hoeve, dat nog geen enkel punt wist te pakken. Met verschillende rake schoten van afstand en enkele doorloopballen liep de ploeg in de eerste helft al snel uit naar een voorsprong van vijf punten via. DOS ging rusten met een 15-10 voorsprong.

In de tweede helft zakte DOS ver weg. De Hoeve miste echter kwaliteit om dit af te straffen. Jongman hoopte met het inbrengen van Wichard van de Kolk op nieuwe impulsen, maar DOS kon zich niet meer oprichten. De zege kwam echter nooit in gevaar.

“Na de rust kan je richting de 25 treffers, maar we waren niet scherp in de afronding. Binnen twaalf minuten maak je maar drie goals. De gehele tweede helft hebben we maar zes treffers gemaakt. Voor een ploeg met onze kwaliteiten is dat veel te weinig. Dat nekte ons niet. Onze tegenstander kan het niveau in de overgangsklasse niet aan”, aldus Jongman.

In de zaalcompetitie van DOS, de overgangsklasse A, staan veel ploegen dicht bij elkaar. DOS staat derde met vier punten uit vier wedstrijden. Er zijn echter nog drie ploegen met vier punten. DOS speelt begin volgend jaar tegen Drachten, SKF en NKC ’51. Drachten en NKC hebben evenveel punten als DOS. SKF, voorlaatste, heeft een punt minder.

“De komende wedstrijden zijn heel belangrijk. In deze weken worden de verschillen gemaakt”, aldus de DOS-trainer, die tevreden terugkijkt op het afgelopen half jaar. “Spelers hebben zich enorm ontwikkeld, maar we moeten wel constanter worden. Tegen De Hoeve was het verschil tussen de eerste en tweede helft veel te groot.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.