Afbeelding
Foto Tennekes

Achtste editie Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap op één dag

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - In de maand december staat het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap weer op de sportkalender in Kampen. Dit keer wordt het evenement afgewerkt op zaterdag 21 december. In tegenstelling tot andere jaren vindt er geen voorronde plaats.

Dit keer is de organisatie van het evenement in handen van de broers Corian en Marien Schouls en Rendal Bruins. Pieter van de Boer heeft een stap teruggedaan en is alleen nog betrokken als adviseur/klankbord. “Het is mooi om dit evenement te organiseren als je ziet hoeveel vrijwilligers hier mee bezig zijn. Mooi om te zien”, aldus Marien Schouls.

Zoals gebruikelijk is er contact geweest met de verschillende clubs over bepaalde wensen. Al snel bleek dat de clubs geen voorstander zijn van een voorronde en een finaledag op twee verschillende dagen. “Voor veel verenigingen is het een belasting als ze rekening moeten houden met twee dagen. Daarom hadden we al gekozen voor een andere opzet, alles op één dag, inclusief de voorronde”, aldus Marien Schouls.

Een voorronde bleek echter niet nodig, wegens afzeggingen van Go-Ahead, IJVV en Zalk. De regel is dat clubs alleen mogen meedoen met eigen spelers. Bij blessures wordt de spoeling dan soms te dun, waardoor clubs afhaken. “Maar het toelaten van gastspelers vinden wij geen goede optie. Dan raak je het overzicht kwijt”, aldus Corian Schouls. “Het is zeker geen onwil van de clubs. Volgend jaar hopen we weer een voorronde te kunnen organiseren”, vult Marien Schouls aan.

Door het wegvallen van de drie ploegen zijn er nog acht teams over. Titelverdediger KHC, DOS Kampen, DOS Futsal, VV Kampen, Wilsum, ’s-Heerenbroek, KZVV ’75 en de organiserende vereniging Futisala. Zij spelen in twee poules. Na de poulewedstrijden worden de halve finales en de finale afgewerkt. De afgelopen vier edities wist KHC het toernooi te winnen. Daarnaast spelen de jeugteams van Go-Ahead Kampen, KHC, IJVV en DOS een halve competitie. De twee sterkste ploegen staan in de finale tegenover elkaar. De jeugd speelt van 9.30 tot 11.00 uur. Daarna beginnen de senioren.

De jeugd kan zich op zaterdag 21 december aanmelden voor de penaltyshoot met keeper Frank Diender. Evenals vorig jaar wordt het Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap gekoppeld aan een goed doel. Dit keer is dat het Jeugdsportfonds Kampen. Er wordt een grote verloting gehouden. De opbrengst is voor Jeugdsportfonds Kampen. Veel bedrijven hebben belangloos prijzen beschikbaar gesteld. Er zijn veel mooie prijzen te winnen, zoals twee VIP-tickets voor een wedstrijd van PEC Zwolle naar keuze.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00