Afbeelding
aangeleverd

Wim Kok vertrekt als voorzitter bijenvereniging

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Wim Kok vorige week afscheid genomen als voorzitter van Bijenvereniging kampen en omstreken. Als dank voor zijn brede inzet voor de vereniging en de natuur werd hij in het zonnetje gezet door de vereniging en de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV). Patrick van Sermondt volgt hem op.

Wim Kok was vanaf 2008 voorzitter van de bijenvereniging. In de beginperiode richtte hij zich op de vrijwilligers. Mensen aanspreken op hun kwaliteiten en inzetten in hun kracht. Dit heeft geresulteerd in een bloeiende opleiding met drie ervaren opleiders. Dries Vinke, Herman Martens en Wim Selles kregen de ruimte om nieuwe leden te leren imkeren, en met succes. Vorig seizoen verwelkomde de vereniging zelfs 14 cursisten-imkers.

Kok was medeoprichter van de Stichting Behoud Brunneper Bongerd. Een stichting waarbij de Bijenvereniging samen met de buurt en belanghebbende partijen een tegengeluid hebben gegeven aan de verdere verstening van Brunnepe. De stichting heeft met succes haar geluid laten horen en het aanwezige groen weten te beschermen tegen verdere nieuwbouwplannen.

Tijdens de algemene ledenvergadering kreeg Wim Kok van de NBV het erekorfje overhandigd, een onderscheiding die uitsluitend uitgereikt wordt in geval van langdurige en bijzondere verrichtingen. Patrick van Sermondt kreeg tijdens de vergadering van Wim Kok symbolisch de hamer overgedragen in de vorm van een blok bijenwas. Uitdagingen als het doorontwikkelen van de opleiding, de herinrichting van de Kamper Bongerd, het vernieuwen van de bijentuin en het 100-jarig bestaan van de Bijenvereniging zullen de komende tijd de agenda vullen. Daarnaast wil de vereniging zich meer inzetten ten behoeve van biodiversiteit, door middel van natuureducatie en opleiding in de gemeente Kampen.

Al met al is de vereniging volop in beweging. De vereniging is groeiende, ook neemt de bewustwording van de noodzaak van een bij-vriendelijke omgeving biodiversiteit toe.