Afbeelding

Katerconcert Bigband Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Bigband Kampen luidt het nieuwe jaar in met een katerconcert in de Stadsgehoorzaal. Met beroepstrombonisten Han Koek en Hein Jan van Vilsteren als gasten, staat dit jaar de trombone centraal in het gekozen repertoire.

Bigband Kampen kan namelijk nog wel wat trombonisten gebruiken. Van Vilsteren en Koek spelen zullen elkaar muzikaal uitdagen in de trombone-battle For No One van the Beatles, een arrangement van Van Vilsteren. Guinevere van Dijk zal samen met Tijs van Dijk en Han Koek de zangnummers vertolken, waaronder ook nog een kerstnummer, zodat op woensdag 1 januari de feestmaand definitief kan worden afgesloten. Het concert begint om 15.30 uur. (zaal open vanaf 15:00 uur)

Het Katerconcert kent in Kampen een lange traditie. Voorheen in de oude Hanzestad (boven het oude postkantoor), later met een doorstart in de oude en de nieuwe Kofferbak. Sinds enkele jaren heeft het concert onderdak in de foyer van de Stadsgehoorzaal. Het concert is vrij toegankelijk en bedoeld om in een gezellige, ongedwongen sfeer elkaar Nieuwjaar te wensen, ondertussen luisterend naar een mix van jazz-rock, swing en pop. Het is dus geen ‘luisterconcert’, maar een gezellige muzikale ontmoeting. Bigband Kampen werkt vaker samen met de Stadsgehoorzaal, zoals op donderdag 16 januari wanneer de band op uitnodiging van oud-Kampenaar en jazzgrootheid Henk Meutgeert voorafgaand aan zijn concert meewerkt aan een workshop in de foyer.

Bigband Kampen heeft het afgelopen jaar zijn bezetting weer op sterkte gebracht met de komst van een nieuwe trompettist, pianist en gitarist. Op zang is Guinevere van Dijk en Tijs van Dijk de gelederen komen versterken. Wat nog niet echt lukt,is het vinden van trombonisten. Dit is overigens een probleem dat meer bigbands in de regio kennen. Geïnteresseerde tenor- of bastrombonisten zijn dan ook van harte welkom om eens mee te komen repeteren op donderdagavond vanaf 20.30 uur in het KBO-gebouw aan de 3e Ebbingstraat 50. Voor meer informatie: www.bigbandkampen.nl

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 6 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 17 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57