Anja Boons vergezeld door haar trouwe viervoeter
Anja Boons vergezeld door haar trouwe viervoeter Maarten van Gemert

Pop-up muziekzaak Oudestraat blijft langer na succes

· leestijd 1 minuut Algemeen


(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – De laatste dagen van dit jaar zijn tevens de laatste dagen van de pop-up muziekzaak aan de Oudestraat 53. De tijdelijke invulling van het leegstaande winkelpand slaat aan. De uitverkoop van muziekspullen door Anja Boons loopt als een trein.

De werkgroep ’Winkel in Bedrijf’ heeft Anja Boons gefaciliteerd met de tijdelijke huisvesting voor haar uitverkoop. Eerder berichtte De Brug in dit artikel uitgebreid over de werkgroep die leegstand van winkels in de Oudestraat probeert tegen te gaan, desnoods met tijdelijke bezetting. Boons was op de werkgroep gewezen en toen ze die benaderde, handelden alle betrokkenen snel en kordaat.

Urk
Boons is ruim dertig jaar directeur en eigenaar geweest van muziekscholen in Salland en op Urk. De muziekschool op Urk heeft ze ten langen leste overgedaan aan de muziekschool in Emmeloord. Diverse Urkers zijn al speciaal voor de pop-up muziekzaak naar Kampen gekomen. ”Ze missen de muziekschool”, aldus Boons.
De pop-up onderneemster kocht voor haar scholen niet alleen boeken en bladmuziek maar ook instrumenten. Een jaar geleden is ze gestopt en hield toen een flinke voorraad over. Ze biedt die nu met grote kortingen aan.
Behalve het voordeel, dat ze Kampenaren gunt, vraagt ze de Kampenaren de winkels niet te vergeten:
”Mensen moeten beseffen dat fysieke winkels ter ziele gaan als ze alleen op internet kopen. Achter elke echte winkel schuilt een ondernemer die ervan leeft.”


Gitaren worden aangeboden in alle soorten en maten (foto: Maarten van Gemert)

Verlenging
De uitverkoop zou aanvankelijk tot 31 december duren maar Boons mag het winkelpand een week langer gebruiken. Tot en met vier januari blijft de pop-up muziekzaak aan de Oudestraat 53 bestaan. De accordeons zijn inmiddels uitverkocht. Bij de drumstellen geeft Boons soms nieuwe bekkens en standaards mee om het te completeren voor gebruik.
Gitaren zijn er nog in velerlei soorten en maten. Daarmee illustreert Paul Reichenbach de soms hartverwarmende reacties, zoals de arme student die nu toch een echte gitaar kon kopen. De voormalig eigenaar van een muziekwinkel assisteert zijn vrouw dezer dagen in haar pop-up muziekwinkel.
Andere pop-up klanten grijpen de uitverkoop aan om toch eens dit of dat instrument te proberen met een zo voordelige aanschafmogelijkheid. Soms krijgen ze van Boons ter plekke in de pop-up muziekzaak er een eerste muziekles bij.