Afbeelding

Dwangsommen vanwege carbidschieten en vuren

Algemeen

KAMPEN – De politie Kampen heeft op oudejaarsdag circa 85 meldingen gekregen, de meeste vanwege overlast door carbidschieten, vuurtjes en vuurwerk. In een aantal gevallen constateerde de politie overtredingen en werd er een proces-verbaal opgemaakt of zelfs een dwangsom opgelegd door de gemeente.

In navolging van vorig jaar waren carbidschieten en (vreugde)vuren toegestaan op een aantal aangewezen plekken en binnen bepaalde tijden. Wie zich daar niet aan hield, riskeerde een boete. Alsook een dwangsom van duizend euro, te betalen bij een volgende overtreding. Aan de Kalmoessingel en de Beyerinkstraat was er sprake van illegale vuren en carbidschieten. Daar werden proces-verbalen uitgedeeld door de politie en een dwangsom van de gemeente opgelegd.

Op 1 januari om 03.10 uur, dus na 02.00 uur, het tijdstip dat er niet meer met carbid geschoten mag worden, schoot een 33 jarige man uit Kampen nog met zijn melkbus aan de Noordweg. Hij werd betrapt en kreeg een proces-verbaal en een dwangsom van de gemeente.

Verder speelde op oudejaarsavond de mist menigeen parten. Dit heeft tot een aantal verkeersongevallen geleid, ook op de N50 aldus de politie.