Afbeelding

Gratis bijeenkomst en energiescan helpen Kampenaren met energie besparen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een duurzaam huis kan veel opleveren. Daar zijn steeds meer Kamper huizenbezitters zich bewust van. Onlangs reikte
energieadviseur Egbert Brouwer van DCZ Duurzaam Wonen de 1.000e energiescan uit aan inwoners van Kampen en IJsselmuiden. Deze gratis energiescan helpt woningeigenaren met de verduurzaming van hun woning. Tijdens de volgende bijeenkomst op dinsdagavond 14 januari in Kampen kan hiervoor weer een afspraak worden gemaakt.

1.000e energiescan viel in Kampen
Wilma en Cor Witteveen bezochten afgelopen najaar de informatiebijeenkomst georganiseerd door DCZ Duurzaam Wonen in samenwerking met de Rabobank. Ze maakten een afspraak voor een energiescan en zijn daarmee de 1.000e in de regio. Cor is enthousiast: “We hebben een paar jaar geleden boven alles aangepakt en zijn erg benieuwd wat we nog meer kunnen doen om energiezuiniger te leven. We weten er te weinig van en zo’n scan helpt enorm om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie. Ik hou ook erg van deze aanpak: een bijeenkomst, goede voorlichting en direct in actie. Ja, goed dat we ons hebben aangemeld voor deze avond!”

Profiteer hier ook van
Op 14 januari 2020 organiseert DCZ Duurzaam Wonen alweer de volgende informatieavond in Kampen. Naast informatie over alle mogelijkheden die er zijn om je woning te verduurzamen geeft DCZ ook helderheid over de vele subsidies en financieringsmogelijkheden. Elke bezoeker die serieus over verduurzaming nadenkt krijgt een gratis energiescan thuis aangeboden. Energieadviseur Egbert Brouwer van DCZ komt dan thuis de mogelijkheden bespreken, geeft adviezen en helpt mensen verder stappen te zetten. Egbert Brouwer: ”Ik kan na ruim 1.000 van deze energiescans zeggen dat het zeer gewaardeerd wordt. Veel woningeigenaren weten niet precies hoe ze moeten beginnen, wat verstandige maatregelen zijn en hoe het zit met subsidies, belastingvoordelen en de energiebespaarlening. Daarin wijs ik ze graag de weg.”

Bijeenkomst in Wijkcentrum Open Hof
De bijeenkomst van DCZ Duurzaam wonen vindt plaats op dinsdag 14 januari in Wijkcentrum Open Hof, Lelystraat 49 te Kampen en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Alle woningeigenaren uit de regio Kampen/IJsselmuiden zijn van harte welkom.