Afbeelding

Rob van der Weerd laat zich verrassen in show Dit is Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - “Ik weet er niks van”, lacht Rob van der Weerd. “Wel is me verzekerd dat het gezellig wordt en dat er een glaasje bier is.” Van der Weerd werd enige tijd geleden gevraagd om mee te doen in het programma Dit is Kampen van Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg. De show is woensdag 22 januari te zien in de Stadsgehoorzaal.

Het drietal tourt langs verschillende zalen in Nederland om op zoek te gaan naar de Nederlandse volksaard. In iedere stad waar zij spelen doen zij ook onderzoek naar het karakter van deze stad. Op het podium worden ook dikwijls personen uitgenodigd die over de lokale volksaard kunnen spreken. In kampen zijn dit Rob van der Weerd en burgemeester Bort Koelewijn.

“Ik weet helemaal niets van de show”, zegt Van der Weerd. “Ik ben aangedragen door schouwburgdirecteur Jelle Wouda, omdat ik Kampenaar ben. Nou dat kan ik niet ontkennen, haha. Ik moet om kwart voor acht bij de schouwburg wezen en dan hoor ik het wel. Ik weet net zoveel als jij.”

Als Fotograaf des Vaderlands zoekt Jan Dirk van der Burg naar wat er zo typisch Kampen is. NRC-columnist Marcel van Roosmalen deelt op de voor hem bekende manier zijn ervaringen met Kampen en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Kampen scoort op zijn ‘Nederlandmeter’. Aan het eind van de voorstelling schuiven burgemeester Bort Koelewijn, en ras-Kampenaar Rob van de Weerd aan om hun visie op Kampen te geven. Zij kunnen als laatste de stand op de ‘Nederlandmeter’ beïnvloeden. Na afloop met het dan voor iedereen duidelijk zijn hoe (on)Nederlands Kampen eigenlijk is.