Afbeelding
Nick de Vries

Gemeente wil scanauto’s inzetten bij controle parkeergeld

Algemeen

KAMPEN - Het college van b en w wil onderzoek doen naar de inzet van scanauto’s bij de controle van parkeergelden. In Zwolle wordt al op deze wijze gecontroleerd. “Wellicht kan met de gemeente Zwolle een overeenkomst worden gesloten over het gebruik van deze auto, waardoor een besparing te behalen is”, aldus het college.

Voorwaarde is ook dat de gemeente door gaat met het kentekenparkeren. Het college realiseert zich dat er in het land enige weerstand is tegen de methode, veelal vanwege zorgen over de privacy, maar de gemeente ziet zoveel voordelen in het systeem dat ze er mee door wil gaan.

Het invoeren van een kenteken heeft volgens de gemeente de volgende voordelen: een parkeerder hoeft geen ticket meer achter de voorruit te leggen; de loopafstand tussen de parkeerautomaten kan hierdoor worden vergroot en er hoeven minder automaten te worden gebruikt. Ten tweede kan het parkeerrecht niet worden doorgegeven aan een andere parkeerder en bij bezwaarschriften kan men niet met het bonnetje van een ander claimen toch betaald te hebben. Ten derde hoeft handhaving alleen nog maar het kenteken te scannen, dit scheelt tijd.