Set Up IJsselmuiden

Holtland Accountants Set Up H1 wint vijfsetter van Lycurgus H2.

IJsselmuiden, 18 januari - Op zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Lycurgus H2 uit Groningen op het programma. Momenteel staat Set Up op de 5e plaats in de 2e divisie A en Lycurgus op nummer 4. De doelstelling van het tweede seizoenshelft is het verbeteren van eerder neergezette prestaties uit de eerste helft. In deze wedstrijd was dat goed mogelijk, want 5 oktober 2019 ging Set Up met 3-1 af in Groningen.

Het team van Set Up was gelukkig bijna weer compleet, want het wachten is nog altijd op diagonaal Gerco Wijnne die nog met een langdurige blessure de wedstrijd vanaf de bank meekeek. Er kwam deze week positief nieuws waarmee Gerco wellicht over een aantal weken weer in het veld te vinden is. De wedstrijd werd met veel enthousiasme gestart en nadat de eerste set vrijwel gelijk op liep wist Set Up in het midden van de set een gat te slaan en gaf deze niet meer weg. Set Up liet zijn oude spel weer zien en begon zoals vrijwel elke wedstrijd dit seizoen erg sterk. In eigen huis is er nog maar weinig verloren en dat probeerde men deze wedstrijd door te zetten. De eerste set werd gewonnen met 25-19.

Er werd gewisseld van speelhelft en Set Up begon aan de tweede set. Lycurgus begon beter te serveren en het blok van Set Up liet steken vallen, waardoor de verdediging niet op te stellen was. De spelverdeling was minder zuiver, waardoor de thuisploeg niet tot direct scoren kwam. Set Up verloor de set met 21-25.

Set Up coach Peter Gaillard hamerde op de afspraken en de trainingsoefeningen die wij hadden gemaakt de afgelopen weken waarin veel geoefend was op blok en pass. Dit wierp zijn vruchten af, Set Up ging weer veel stabieler spelen. Lycurgus merkte dat ze wat anders moesten gaan doen, aangezien zij tegen een achterstand aankeken, dus gingen zij bij iedere beslissing die de scheids maakte naar de 1e scheidsrechter om nadere uitleg te vragen over zijn besluit. Het mocht niet baten en zo trok Set Up de derde set naar zich toe met een eindstand van 25-23.

De vierde set verliep stroef aan de kant van IJsselmuiden. Vanaf het begin keek men tegen een achterstand aan door veel serve- en aanvalsfouten. Set Up wist niet meer bij te komen en liet daarbij de kop hangen. Louwe v.d. Bos kwam nog met veel energie het veld in voor Harald van Dieren, maar het mocht niet baten. Deze set was het geloof voor een 3-1 winst weg en dit was te merken in het team. De set werd verloren met 15-25.

Het was een lang durende wedstrijd door lang rally spel en deze werd verlengd met een 5e set door een gelijke stand naar vier gespeelde sets. Set Up werd op scherp gesteld aan het begin van deze set en was vastberaden om deze wedstrijd niet uit handen te geven. Deze gedrevenheid was te merken in het achterveld waar knap verdedigend werk werd geleverd. Een voorsprong van 8-4 bij de wissel van speelhelft werd niet meer weggegeven en deze set werd gewonnen met 15-10.

Volgende week zaterdag de uitwedstrijd in Leeuwarden tegen VC058.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden