Afbeelding
Foto Tennekes

Glaskunst van eigen makelij bij Almere College

Partnerbijdrages

‘Razend enthousiast en supertrots!’ Bij het Almere College is vandaag (16 januari, red.) een aantal glas-in-loodramen feestelijk onthuld door Marit Zweers, Mo Arafat en Marijn Boerma. De glaskunst van eigen makelij is het resultaat van een kunstproject van het Almere College in samenwerking met Quintus en het Stedelijk Museum Kampen.

Met ruim 150 leerlingen uit acht klassen is er bij Quintus in drie dagen aan vijf glas-in-loodramen gewerkt. “We gaan jaarlijks met onze leerlingen naar een tentoonstelling rondom een bepaald thema of materiaal, waarmee we dan vervolgens aan de slag gaan. Dit jaar bezochten we de glasexpositie van Bernard Heesen in het Stedelijk Museum Kampen. De glasworkshops van Quintus sloten daar naadloos op aan”, vertelt Miriam Vissers, docent beeldende vorming aan het Almere College. Ook de leerlingen bleken ‘razend enthousiast’. “We zijn een ontmoetingsschool dus de kennismaking met Quintusdocent en kunstenaar Chris de Goede en zijn enthousiasme en passie voor de glaskunst was een groot succes. Maar ook het kennismaken en werken met glas vonden de leerlingen geweldig. Ze hebben allemaal zélf een ontwerp gemaakt rondom uiteenlopende thema’s: van de natuur en Kamper Kogge tot de Muppets. Van elke leerling is een eigen glasfusion kunstwerkje terug te vinden in de glas-in-loodramen, die op verschillende plekken in ons schoolgebouw aan de Marinus Postlaan een mooi plekje hebben gekregen. We zijn er supertrots op!”

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden