Afbeelding
Roberto Kist

Vincent Corjanus sluit jaren ’10 af met verzameldichtbundel

· leestijd 1 minuut Cultuur

De Kamper/Zwolse dichter en zanger Vincent Corjanus bracht onlangs zijn zevende dichtbundel ‘Nachtgeluk’ uit. Nu is er drie weken later nog een boek ‘Alles wat achter ons ligt’, een overzicht van zijn mooiste gedichten uit de periode 2012-2020.

‘Alles wat achter ons ligt’ bevat gedichten uit alle bundels van Corjanus. Daarnaast heeft Corjanus speciaal voor dit boek twee nieuwe gedichten geschreven. ‘Schrijver en vriend Jelle Jeensma zei vorig jaar al tegen mij dat het tijd wordt voor een bloemlezing. Ik twijfelde daar erg over. Toen nog een aantal mensen het onderwerp bij mij aansneden ging ik overstag. Ik heb zelf de selectie van de gedichten gedaan, teksten die mij dierbaar zijn zoals: Liefdessplinters, Gevallen dag en Maanlicht’, aldus Corjanus. Daarnaast zijn een aantal gedichten geselecteerd door goede vrienden van de dichter: Roberto Kist, Didi Fruyt van Hertog en Liselotte Bergstra.

De dichter zelf zei dat ‘Nachtgeluk’ voorlopig zijn laatste boek is, maar dat betekent niet dat hij nadenkt over helemaal stoppen. ‘Het leek wel of mensen dachten dat ik compleet ga kappen met alles. Natuurlijk niet, dat kan ik ook niet. Mijn tour gaat nog door tot halverwege februari en ook voor het nieuwe jaar heb ik allerlei leuke ideeën. Ik ben veel nieuwe liedjes aan het schrijven en werk samen met een paar producers aan nieuwe liedjes. Met ‘Nachtgeluk’ en de nieuwe verzamelbundel kan ik een hoofdstuk afsluiten.’

‘Alles wat achter ons ligt’ is vanaf nu verkrijgbaar bij de optredens op de website www.vincentcorjanus.nl