Afbeelding

Thuisduels Go-Ahead Kampen en KHC, belangrijk duel IJVV

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De Kamper clubs beginnen zaterdag aan de tweede competitiehelft als de veertiende speelronde op het programma staat.

In de eerste klasse hebben Go-Ahead en KHC als doel omhoog te vinden. Go-Ahead slaagde daar afgelopen zaterdag niet en ging alweer voor de zevende keer in deze competitie onderuit. Zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen DTS Ede op het programma. Deze ploeg staat op een vierde plek en heeft maar liefst veertien punten meer verzameld dan de Kamper ploeg.

KHC pakte afgelopen zaterdag een punt bij DOS ’37. Zaterdag is op Sportpark De Venen SDV Barneveld de tegenstander. Deze ploeg pakte afgelopen zaterdag de draad in de competitie weer op met een 2-1 zege tegen Bennenkom.

DOS Kampen kreeg afgelopen zaterdag een pak slaag van WHC. Zaterdag spelen de poelänten een uitwedstrijd bij Nunspeet. DOS staat op een achtste plek (17 punten), maar hebben nog wel wat punten nodig om definitief aan te komen in de veilige haven. Tegenstander Nunspeet is terug te vinden op een tiende plaats. Met dertien punten staat de ploeg drie punten boven de rode streep.

In de tweede klasse H staat er zaterdag een belangrijk duel op het programma voor IJVV. De IJsselmuidenaren staan onderin de middenmoot (achtste plek met vijftien punten), maar de degradatiezone is niet ver. Zaterdag is ASC ’62 de tegenstander in IJsselmuiden. De ploeg uit Dalfsen heeft twee punten minder dan IJVV en staat op een elfde plek. Met een zege kan IJVV afstand nemen van de onderste regionen.

In de vierde klasse D deed ’s-Heerenbroek afgelopen zaterdag goede zaken. De koploper bouwde de voorsprong uit naar zes punten. Zaterdag wacht de ploeg van trainer Freddie van den Burg een lastige klus. Het nabijgelegen CSV ’28 komt op bezoek, de nummer zes in de competitie. Wilsum treft in eigen huis VV Kampen.

Programma 14e speelronde

Eerste klasse D

Go-Ahead Kampen - DTS Ede 15.00 uur

KHC - SDV Barneveld 14.30 uur

Nunspeet - DOS Kampen 14.45 uur

Tweede klasse H

IJVV - ASC ’62 14.30 uur

Vierde klasse D

’s-Heerenbroek - CSV ’28 14.30 uur

Zalk - VEVO14.30 uur

Wilsum - VV Kampen 14.30 uur