Afbeelding

Huiskamerfilmfestival lokt veel nieuwe bezoekers

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor het Kamper Huiskamerfilmfestival. Diverse woningen in de historische binnenstad van Kampen ingericht als huiskamerbioscoop. Op zaterdag 8 februari krijgen bezoekers twee filmhuisfilms voorgeschoteld, elk in een andere huiskamer.

Naast veel nieuwe filmfans kent het Huiskamerfilmfestival dit jaar ook meer deelnemende woningen. Op zaterdag 8 februari zullen bezoekers daar worden ontvangen met koffie of een glaasje wijn. Dan begint de voorstelling en na de eerste film gaat men door naar een tweede adres en nieuwe film. De avond wordt gezamenlijk afgesloten in de Cellebroederspoort.

De voorzitter van het Huiskamerfilmfestival, Irene Homan, is blij met het verloop van de kaartverkoop. "We zien de bezoekers van vorige jaren terugkeren. En dat niet alleen, men vertelt blijkbaar enthousiast rond hoe leuk het was want we zien vooral veel nieuwe mensen die kaarten kopen.” Homan snapt dat heel goed: “Het is gewoon een heel gezellig en bijzonder evenement. Je ziet niet alleen mooie films, maar je kunt ook de sfeer opsnuiven en genieten van die prachtige huizen in de binnenstad van Kampen.”

Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar door een whatsappbericht te sturen naar (06) 120 235 01 of een email naar lionskampen@outlook.com. Bezoekers betalen 25 euro voor twee films met een hapje en een drankje en een afsluitende borrel in de Cellebroederspoort.

Met de opbrengst van het Huiskamerfilmfestival organiseert het project ‘Goud voor Oud’ een dagje uit voor eenzame ouderen uit Kampen en IJsselmuiden. Zo konden afgelopen jaren meer dan honderd eenzame ouderen genieten van een bootreisje op de Veerman van Kampen.