Afbeelding
Tennekes

Quintus kinder opera (6 foto's)

Algemeen

Vrijdagavond 31 januari 2020 werd er ter gelegenheid van 75 Jaar Vrijheid bracht de Quintus muziekafdeling met koor, solozang en orkest een heel bijzondere voorstelling op de planken: Brundibár, een van oorsprong Tsjechische kinderopera die in 1943 door en voor kinderen in concentratiekamp Theresienstadt maar liefst 55 keer werd uitgevoerd.

De kinderopera vertelt het verhaal van Valentijn en Annabel. Deze broer en zus moeten geld verdienen om melk te kunnen kopen voor hun zieke moeder. De boze orgeldraaier Brundibár ziet hen als concurrent en jaagt hen weg. Gelukkig schieten kinderen en dieren te hulp en samen lukt het om Brundibár te verslaan.

Het verhaal van deze kinderen - die Brundibár (symbool voor Hitler) overwinnen door hun krachten te bundelen en samen te zingen - was een hart onder de riem voor de kinderen in Theresienstadt. Ze zongen de melodieën op pakkende muziek met veel plezier. ‘Brundibár wordt één van de weinige mooie herinneringen aan deze plek,’ schreef één van de kinderzangers daar ooit over.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 8 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 14 uur geleden