DOS Kampen verliest van effectief DOS ’37

VRIEZENVEEN - DOS Kampen is zaterdag in Vriezenveen tegen een krappe nederlaag aangelopen. DOS ’37 won met 2-1. Een onnodige nederlaag. DOS Kampen was de bepalende partij en kreeg kansen genoeg, maar de naamgenoot uit Vriezenveen was veel effectiever.

DOS ’37 speelde met veel mensen achter de bal en liet DOS Kampen het spel maken. Het lukte DOS Kampen af en toe om bressen te slaan in de muur van de tegenstander, maar dat leverde niets op. DOS ’37 was in 9e minuut wel effectief. Na een afgeslagen vrije trap, werd de bal opnieuw ingebracht door DOS ’37. Lars Kikkert kopte vervolgens raak. In de 39ste minuut deed DOS wat terug via een treffer van Twan Knul.

Na rust liep het alsnog fout af voor DOS. “We hadden na zo’n uur moeten zeggen dat 1-1 prima was, maar voetballend waren we zo bovenliggend. We creëerden kansen, dan blijf je voetballen”, aldus DOS-trainer Marcel Post.

In de 73ste minuut was DOS dicht bij een tweede treffer. Frank Jansen schoot in kansrijke positie net naast. Twee minuten later was het raak aan de andere kant. Roland te Morsche kopte raak. Ook daarna kreeg DOS nog kansen om een nederlaag te voorkomen. Twee keer bracht de keeper redding, bij een vrije trap van Erik Rotman en een inzet van Frank Jansen. Michel Kamphuis kopte tegen de paal.