Willibrord Sleifer

Go-Ahead Kampen pakt drie dure punten

DOETINCHEM - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een zeer belangrijke overwinning geboekt. In een zeer doelpuntrijk duel werd concurrent DZC ’68 met 4-6 verslagen.

In dit duel volgden de doelpunten elkaar snel op. In de laatste tien minuten voor rust leek Go-Ahead het duel te beslissen met drie goals. Na een 1-5 ruststand kwam DZC echter terug tot 4-5. “Absurd”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen. "Ik heb in de rust tegen de jongens gezegd dat ze er niet te gemakkelijk over moesten denken. Je weet dat ze gas gaan geven. Vervolgens zie je het zo gebeuren. We hebben het onszelf erg lastig gemaakt.”

Dat gebeurde ook al in de eerste helft. Nadat Wilbert Wessels een kans liet liggen op 0-1, kwam DZC op voorsprong in de 9e minuut. Dennis van der Wal werkte de bal in eigen doel. In de 18e minuut zorgde Michael Lanting voor de gelijkmaker. Hij kopte raak uit een corner. In de 20ste minuut werd een inzet van Wessels gered. In de rebound was het alsnog raak voor Wessels.

Vanaf de 36ste minuut ging het snel. Eerst scoorde Wessels na een goede pass van Lanting. Vier minuten later kopte Bram van Enk raak uit een voorzet van Nick Hendriks. Vlak voor rust was Hendriks ook de aangever bij een doelpunt van Adi Draganovic.

Na rust bracht Go-Ahead het geloof terug bij de thuisploeg. Een fout van Van der Wal werd afgestraft in de 62ste minuut. Twee minuten later was het weer raak voor DZC. Nadat Wessels tegen de lat kopte, werd het in de 90ste minuut nog benauwder voor Go-Ahead. DZC kwam op 4-5 via een schot vanaf de rand van de zestien. Ver in blessuretijd besliste Go-Ahead het duel. Samir Merraki ontfutselde de goalie van DZC de bal en legde af. Wessels tikte de 4-6 binnen.

“Ik ben blij met de overwinning. We hebben een goede eerste helft gespeeld, maar na rust hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. Als je bij lange ballen niet meeloopt met je tegenstander krijg je problemen. Dat is gebleken. Ik moest Bram (van Enk,red) wisselen (in de 63ste minuut). Hij had last van zijn lies. Toen moest ik het een en ander omzetten en toen begon de ellende”, aldus Roelofsen.