Set Up IJsselmuiden

Ondanks verlies goed gevoel bij Ten Brinke Set Up D1.

D.d. 8-02-2020
Uitslag: 3 - 1

Afgelopen zaterdag stond er weer een spannende pot op het programma. Dalvo D1 was de tegenstander, een bekende want voor het derde jaar op rij zitten beide teams bij elkaar in de competitie. Tijdens de thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen haalde Set Up bij vlagen hun eigen niveau. Wel wist men dat met goed en overtuigend spel, er punten te halen waren in Dalfsen.

Set Up begon aan de wedstrijd maar de focus en overtuiging ontbrak, de pass kwam niet goed genoeg en aanvallen werden niet afgemaakt. Al snel keek men tegen een achterstand aan. Na een time-out werkte Set Up punt voor punt de achterstand weg. Men begon enthousiast en met overtuiging te spelen. Helaas was dit niet genoeg om er een setwinst uit te slepen. 25-21

Koppies leeg en weer volle bak gaan, dat was de opdracht voor de tweede set. De IJsselmuidenaren wisten dat het erin zat, na enkele weken weinig spelbeleving te hebben gehad binnen het team was dat er nu wel weer. Verdedigend werden veel ballen van de vloer gehaald en ook wist Janneke de aanvallers goed te vinden. 21-25

Alle opties lagen nog open, helaas kon Set Up het spel uit de tweede set niet doorzetten naar de derde. Door een goede serve serie van Dalvo keek men net als in de eerste set al snel tegen een achterstand aan. Ook de wissels konden helaas geen verandering in het spel brengen. 25-16

Om er nog een vijfsetter uit te slepen moest nu alles op alles worden gezet. Nadat Set Up tegen een achterstand van 4 punten aankeek besloot Edwin even een korte pauze in te lassen. Als men zou verliezen, zou Set Up dit wel strijdend doen was wat meegegeven werd in de time-out. Met lange rally’s en serve series stond het in de slotfase 22-20. Helaas door eigen fouten en goed spel van Dalvo konden we er net geen vijfsetter uitslepen. 21-25

Ondanks verlies kijkt Set Up terug met een goed gevoel. Men had weer goed volleybal laten zien en er was veel spelbeleving en overtuiging te voelen binnen het team. Nu rest de taak deze lijn door te zetten naar de laatste wedstrijden van deze competitie.