Koers, Tromp en Penninkhof/Kroes genomineerd

Sport

KAMPEN - Sportraad Kampen heeft dinsdag de nominaties 10 tot en met 12 voor de VDK Sportverkiezing bekendgemaakt. De genomineerde sporters zijn Hermien Koers, Jordy Tromp en het duo Jesse Penninkhof/Jessin Kroes.

Hermien Koers is al jarenlang een bekend gezicht in de stepwereld. In 2019 eindigde ze als tweede op het NK Sprint en won ze goud bij het NK Duursteppen. Ze is genomineerd bij de vrouwen. Met Jordy Tromp is voor het eerst iemand uit de hondensport genomineerd bij de VDK Sportverkiezing. Hij heeft een nominatie verdiend bij de mannen. Bij de Nederlandse Individuele Africhtingskampioenschappen behaalde hij een eerste plaats. Ook won hij met een team van de VDH Kringgroep IJsselmuiden in teamverband een nationale titel. Tevens wist hij zich voor het WK te plaatsen. De kanoërs Jesse Penninkhof en Jessin Kroes wisten twee nationale titels te behalen bij het NK Kanosprint in Amsterdam. Het duo doet mee in de strijd om de prijzen bij de jeugdsportploegen.

Eerder werd al bekend dat Kampenion, Naëll Huijsmans, Yanieck Frijstein, DOS Kampen, Jolien Felix het duo Lotte Starke en Nanda van de Beek, het BMX-team, Demi Westendorp en het talententeam van RKDOS zijn genomineerd voor de VDK Sportverkiezing van 5 maart.

Elke dinsdag worden drie nieuwe genomineerden bekendgemaakt via een filmpje. Vanaf 17.00 uur is via de Facebookpagina van Sportraad Kampen of brugnieuws.nl de nieuwe video te bekijken.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.