Afbeelding

Wit-Blauw vol ambities in jubileumjaar

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Wit-Blauw wordt in 2020 honderd jaar. Deze mijlpaal ziet de club als startpunt voor nieuwe ambities. De uitvoering van de nieuwe plannen wordt mede mogelijk gemaakt door de nieuwe hoofdsponsorgroep. Naast Green Organics gaat ook de VDK Groep fungeren als hoofdsponsor in de nieuwe hoofdsponsorgroep.

Jan Groen van Green Organics en Frans van der Kolk van VDK zijn enthousiast over de nieuwe plannen en hebben zich gecommitteerd aan het realiseren van de ambities van Wit-Blauw. “Ze zijn beide ambitieus en bieden de reikende hand om een bepaald niveau naar te streven’, zegt bestuurslid Wijtze Velema van Wit-Blauw. Beide bedrijven hebben zich voor de langere termijn verbonden als hoofdsponsor aan Wit-Blauw. Elk jaar wordt er geëvalueerd. Green Organics blijft de naamsponsor van de korfbalvereniging.

Wit-Blauw wil zich onderscheiden en op sportief niveau de bakens verzetten. “Sportief begint het bij de jeugdopleiding. We hebben veel kennis binnen de vereniging. Samen gaan zij vorm geven aan het jeugdbeleid. Daarin gaan we volop investeren”, aldus Velema. De club gaat voor elke leeftijdsgroep een jeugdcoördinator aanstellen. “Daar moeten we over een aantal jaren de vruchten van plukken. We hebben veel jeugd. Dat moet onze toekomst worden. Dat kan alleen met het inzetten van kennis en een goede jeugdopleiding.” Met behulp van een nieuw opleidingsplan moet Wit-Blauw de komende jaren stappen zetten. “We gaan werken met vaste structuren. Vaste aanspreekpunten en een vast trainingsprogramma. Ook het coachen van trainers vormt een belangrijk onderdeel”, aldus Velema, die benadruk dat iedereen welkom is bij Wit-Blauw en elke korfballer zich thuis moeten voelen bij de club.

Daarnaast gaat Wit-Blauw de accommodatie onder handen nemen. Zo wordt het clubhuis verbouwd. “Het moet een warme plek worden waar iedereen wil zijn. Daarnaast kijken we ook naar andere doelgroepen, zoals bijvoorbeeld ouderen en kinderopvang. Zo kunnen we meer uit onze kantine halen.” In het clubgebouw wordt een ruimte gecreëerd, die dienst gaat doen als bestuursruimte, bespreekkamer en ontmoetingsruimte. Daarnaast krijgt Wit-Blauw met ingang van het komende korfbalseizoen de beschikking over een nieuw kunstgrasveld. Aanvankelijk was het streven van de gemeente Kampen om het nieuwe kunstgrasveld voor de tweede helft van het veldseizoen te realiseren, maar dat bleek onhaalbaar. Er moet namelijk een oplossing komen voor de afwateringsproblematiek. Daarnaast is het lastig om in de winter een kunstgrasveld te vervangen. De plannen worden woensdag 25 maart gepresenteerd aan de leden in het clubhuis.

Jubileum

Wit-Blauw bestaat dit jaar honderd jaar. Dat wordt op 18 en 19 september gevierd met tal van activiteiten in een feesttent op Sportpark Hagenbroek.

Op vrijdag 18 september is er een formele avond voor oud-leden en vertegenwoordigers van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Een dag later vinden er diverse activiteiten plaats op het veld. ’s Avonds is er een feestavond. Voor dit speciale weekend wordt de kantine ingericht als een soort van museum. “Alles staat in het teken van samen. Iedereen moet het jubileum meevieren. Samen maak je het verschil”, besluit Velema.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41