Afbeelding
Tennekes

Marc Houtman verruilt Wit-Blauw voor grote liefde Unitas

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN/HARDERWIJK - Korfbalvereniging Wit-Blauw/Green Organics moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Aanvankelijk wilden Marc Houtman en Wit-Blauw langer met elkaar door, maar de trainer kon een lokgroep van zijn Unitas om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in Harderwijk niet weerstaan.

En zo komt er aan het einde van dit seizoen een einde aan het huwelijk tussen Houtman en Wit-Blauw. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen in Kampen. “Begin januari hebben we een gesprek gehad. Beide kanten stonden er positief in. Ik had een goed gevoel over een derde jaar bij Wit-Blauw. Vervolgens laat je het even berusten en toen kwam Unitas”, aldus Houtman.

De trainer wimpelde interesse van andere verenigingen af, maar een telefoontje van Unitas zorgde voor twijfel. Houtman groeide op bij Unitas als speler en was ook actief als jeugdtrainer bij de vereniging. De vraag van Unitas om in te stappen als hoofdtrainer was daarom zeer speciaal voor de korfbaltrainer. “Unitas wilde met me in gesprek, maar ik heb niet gelijk ja gezegd. Ik wilde er eerst over nadenken. Uiteindelijk heb ik besloten om te luisteren en toen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de uitdaging bij Unitas voor de langere termijn verkies boven een derde jaar bij Wit-Blauw. Dat is allemaal in goed overleg gegaan met Wit-Blauw. Ik heb veel hartverwarmende reacties gehad. Daar spreekt veel waardering uit. Ik vind het jammer dat ik straks afscheid moet nemen. Wit-Blauw is een heel prettige vereniging. Ik was graag nog een jaar doorgegaan, zeker in het jubileumjaar, maar dit aanbod kon ik niet afslaan." Houtman weet dat hij als trainer bij een eigen club een risico neemt. "Daarom heb ik er ook goed over nagedacht. Is dit het juiste moment? De spelersgroep is goed met veel potentie. Unitas heeft als doel om uit te groeien tot een stabiele hoofdklasser. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. En er was unaniem draagvlak voor mij als hoofdtrainer in de spelersgroep. Dat was mijn eerste voorwaarde."

Houtman richt de komende maanden het vizier op Wit-Blauw. De eerste opdracht is om Wit-Blauw in de overgangsklasse te houden. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Je zag het tegen DOS Westbroek. Als we lef tonen, scherp spelen en ons houden aan de gemaakte afspraken, dan hebben we voldoende kwaliteit om erin te blijven. Dan kunnen we tegen iedereen winnen."

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 13 uur geleden