Afbeelding

Kamphuis vertrekt bij DOS Kampen, Rotman en Snippe stoppen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Michel Kamphuis vertrekt na dit seizoen bij DOS Kampen. Hij maakt de overstap naar DOS ’37. Erik Rotman en Wim Snippe stoppen na dit seizoen met voetballen. Twan Knul, Allan Bakker, Martijn Barneveld en Jochem van Putten gaan door bij DOS Kampen.

Rotman en Snippe zijn beide 34 jaar en vindt het na dit seizoen mooi geweest. Snippe speelde maar liefst 350 officiële wedstrijden voor DOS. Rotman werd onlangs gehuldigd voor zijn 100ste officiële wedstrijd voor DOS. Snippe is DOS altijd trouw gebleven en is van de spelers met de meeste officiële wedstrijden in de hoofdmacht van DOS op zijn naam. Hij debuteerde in de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys (3-2) op 2 oktober 2004 onder trainer Hans van Dijkhuizen. Erik debuteerde, eveneens onder Van Dijkhuizen, op 1 mei 2004 in de uitwedstrijd tegen Urk (2-1). In 2006 vertrok hij naar PEC Zwolle. Zijn profcarrière bij PEC duurde in totaal twee jaar. Daarna heeft hij tien seizoenen voor sc Genemuiden gespeeld.

Met het jawoord van Twan Knul en Allan Bakker blijft de succesvolle voorhoede van DOS intact. Dit seizoen was het duo al goed voor zeventien treffers.

“Dit koppel is goud waard voor DOS. Ze voelen elkaar goed aan en zijn bij DOS nog niet uitgegroeid. We hopen van beide spelers nog jaren te kunnen genieten”. Ook Bakker en Knul zien een extra seizoen samen absoluut zitten. Bakker: “Ik voel me enorm thuis bij deze club en er zit nog veel rek in mijn ontwikkeling en die van het team”. Knul sluit zich daarbij aan: “We waren er in één gesprek wel uit. Het vertrouwen over en weer is groot en daar hecht ik veel waarde aan. Dat de andere jongens blijven was voor mij ook zeker een groot pluspunt.”

Ook middenvelder Jochem van Putten knoopt er nog graag een jaar aan vast. “In het type voetbal dat DOS speelt kom ik steeds beter tot mijn recht. Bovendien vind ik het een hele prettige groep en dat is voor mij erg belangrijk”, aldus Van Putten. Verdediger Martijn Barneveld is het daarmee eens. “Ik heb het met deze jongens enorm naar mijn zin en ik merk dat ik elk jaar beter wordt. Dat komt ook omdat de kwaliteit van de hele selectie groeit.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.