Wilsum viert late gelijkmaker Sollie.
Wilsum viert late gelijkmaker Sollie. Tennekes

Late gelijkmaker maakt einde aan zegereeks Zalk

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

WILSUM - Zalk is na de winterstop goed op dreef, maar liet zaterdag in Wilsum een kans liggen om door te stoten naar de vierde plaats in 4D. Een late gelijkmaker, verdiend op basis van de tomeloze Wilsummer inzet, gooide roet in het eten voor de formatie van trainer Gerrit Hamer.

In een echte derby -veel strijd, weinig goed voetbal en heel spannend- schoot Gert-Jan Sollie in de blessuretijd de 1-1 op het bord en dat was in de ogen van Wilsum-trainer Han Hanekamp loon naar werken. Met de puntendeling was zijn ploeg dan ook de morele winnaar tegen het aanzienlijk hoger geklasseerde Zalk.

“Dat hebben ze goed gedaan. Met lange ballen stichtten ze in de tweede helft veel gevaar. Dat was ook de enige manier op dit veld”, zag Hamer, die vond dat zijn ploeg het meeste last had van die slechte grasmat. “Wij zijn echt een kunstgrasploeg, we proberen het voetballend op te lossen.”

Desondanks had zijn ploeg de winst voor het grijpen toen Wilsum in de slotfase met de wind in de rug naar het front trok en achterin de nodige ruimte weggaf. “Wij laten het na om de 0-2 te maken”, vond Hamer, die Wilsum steeds gevaarlijker zag worden. Doelman Berry Wagterveld verrichtte twee knappe reddingen voordat hij capituleerde op het schot van Sollie. Marijn Mijnheer verlengde met het hoofd een lange bal, die voor de voeten via van Sollie. Met zijn achtste van dit seizoen redde de aanvaller een punt voor Wilsum en dat was alweer het derde gelijkspel van 2020. “Wij moeten zorgen dat we wegblijven bij die onderste drie ploegen en zo hoog mogelijk in die middenmoot komen”, zegt Hanekamp over het doel voor de rest van dit seizoen. Voor Zalk betekende de late gelijkmaker dat de fraaie zegereeks stopte bij vier duels. Beide ploegen hervatten de competitie pas weer op 7 maart.

Wilsum oefent donderdag tegen Olympia '28 en op 29 feburari tegen Prins Bernhard.