WIllem Bel (rechts) bepaalde met zijn doelpunt de eindstand op 2-0.
WIllem Bel (rechts) bepaalde met zijn doelpunt de eindstand op 2-0. Bert van den Berg

Opluchting groot bij IJVV na lang verwachte zege

Sport

(door Mark de Rooij)

IJSSELMUIDEN - ''Dit is de manier waarop we het met elkaar moeten doen'', beseft trainer Eduard Lindeboom na de 2-0 zege van IJVV op Sparta Enschede. Op basis van inzet en strijd boekt de ploeg die zo'n moeizaam seizoen beleeft de eerste overwinning van 2020.

Opgelucht en blij, zo verwoordt Lindeboom de stemming na de zege die IJVV weer een heel klein beetje lucht verschaft in de strijd tegen degradatie in 2H. Voor de eerste zege sinds 9 november ging IJVV iets behoudender van start dan in de afgelopen wedstrijden. ''Bewust, omdat we een paar klappen om de oren hadden gehad'', aldus Lindeboom, die zijn team keihard zag werken. ''We hebben gewonnen op basis van inzet en strijd. Als wij ons voor elke wedstrijd zo kunnen opladen gaan we nog de nodige punten pakken. Dit is de manier waarop we het met elkaar moeten doen'', beseft de trainer, die weet dat zijn ploeg zaterdag weer vol aan de bak moet in de degradatiekraker tegen OWIOS. Die ploeg heeft door een 1-3 zege bij ZAC de rode lantaarn overgedragen aan VSCO `61.

OWIOS-IJVV werd anderhalve week geleden afgelast vanwege een verschrikkelijke gebeurtenis in de prive-sfeer van een speler van IJVV. Lindeboom verwacht een heet potje op een zwaar grasveld. ''Tegen een ploeg die het van strijd moet hebben, moeten wij minimaal dezelfde inzet tonen als zaterdag.''

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.