Marcel Post
Marcel Post Frans Habekotté

DOS Kampen kan zich opmaken voor Berkum na eenvoudige zege

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

OENE – De volwassen manier waarop DOS Kampen in de districtsbeker derdeklasser Oene opzij zette, was voor trainer Marcel Post een mooie bevestiging van de groei die zijn elftal de laatste jaren heeft doorgemaakt. In Oene werd het 0-5 voor de eersteklasser, die zeven spelers miste.

“Het is mooi om te zien dat we zulke stappen hebben gemaakt en dit soort potjes makkelijk winnen, door te blijven voetballen. Toen ik begon hadden we daar veel moeite mee en dat gaat ons nu redelijk goed af”, stelde Post na afloop van de eenzijdige pot voetbal. “In de eerste helft hadden we wat moeite met de wind. Zij hadden wind mee, maar eigenlijk hebben ze maar één echte kans gehad.”

Na een half uur ging het te snel voor Oene toen DOS Kampen 'kantelde' en via een voorzet Alan Bakker bereikte. Die zette met een mooi wippertje de 0-1 op het bord. Dertig seconden na de pauze miste Bakker de kans op 0-2, maar een minuut later was het wel raak dankzij William Jansen. "Toen was het eigenlijk gespeeld", zag Post.

De 0-3 van Robin Mulder was het hoogtepunt van de middag, letterlijk en figuurlijk. Mulder zag de keeper niet voor het eerst iets te ver voor zijn doel staan en bedacht zich geen moment toen hij de bal op zo'n dertig meter afstand voor zijn voeten kreeg. “Hij had al twee mooie kansen gemist en daar hadden we hem al mee gepest in de rust”, lachte Post, die Jansen en Twan Knul de score zag uitbouwen.

Vanwege de vele afwezigen had de trainer Erik van de Wetering en Klaas Jan Mulder van het tweede elftal meegenomen en die vielen allebei in. Van de Wetering viel in voor de geblesseerde geraakte Christian van der Worp en Mulder mocht twintig minuten voor tijd zijn debuut in de hoofdmacht maken Hij speelde drie jaren in een vriendenelftal voordat hij het dit seizoen iets serieuzer ging aanpakken.

In de ronde van de laatste zestien wacht hoofdklasser Berkum in Zwolle. DOS hoopt dat dit duel op dinsdagavond 3 maart wordt gespeeld terwijl Berkum 10 maart prefereert. “Als we de derde spelen, hebben we geen competitie de zaterdag ervoor”, verklaart Post de wens van DOS.

Zevenklapper Berkum

Berkum had dinsdagavond geen kind aan zondagvierdeklasser Loenermark. Op sportpark Vegtlust werd het 7-0. Na de eerste helft stond het al 5-0 door twee doelpunten van Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen en een treffer van verdediger Jasper van der Stouw. In de laatste tien minuten gaf Berkum nog even gas en tilden de broers (Chris en Marc) Van der Meulen de stand naar 7-0.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.