Stevige duels bij OWIOS-IJVV
Stevige duels bij OWIOS-IJVV Tennekes

IJVV laat het afweten in degradatieduel

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

OLDEBROEK - Door de derde nederlaag in vijf duels na de winterstop zit IJVV middenin de mesthopen. Alles wat IJVV tegen Sparta Enschede goed deed, ging tegen OWIOS fout. Door het 3-0 verlies staat de ploeg van trainer Eduard Lindeboom nog maar twee punten boven de degradatiestreep.

OWIOS begon 2020 als hekkensluiter, maar staat na zeges over ZAC en IJVV inmiddels drie plekken hoger, met nog slechts een punt minder dan IJVV. ''Owios was veel scherper'', aldus Lindeboom, die zijn vrees bewaarheid zag. ''Tegen OWIOS moeten we minimaal dezelfde inzet hebben als tegen Sparta, alleen dan hebben we een kans'', zei de oefenmeester een week eerder. "Dat kwam er totaal niet uit. Als er één of twee hun dag niet hebben, ga je wisselen, maar dit was een collectieve off-day'', sipte de trainer.

Tegen een ploeg die het ook van het voetbal moet hebben, Sparta, knokte IJVV zich in de wedstrijd, maar tegen OWIOS werd het juist op dat front overklast. ''De 1-0 is een voorzet die zo binnen waait. Maar op basis van de inzet was het wel verdiend. OWIOS moet het van de strijdlust hebben. Op dat zware veld zoeken ze de duels op. We kwamen er niet aan te pas'', zegt Lindeboom, die zoekt naar oorzaken. '' Ik kan het niet plaatsen. Spelers gooien er niet met de pet naar ofzo. Tegen Sparta laten ze wel zien dat ze het kunnen. Het is iets ongrijpbaars.''

IJVV krijgt in de eerste helft maar èèn kans als Lenhard de Velde dichtbij is met een vrije trap en de druiven zijn zuur als het kort voor de pauze 2-0 wordt vanaf elf meter. De Velde en Willem Bel missen in de tweede helft een kans voordat OWIOS een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot gooit. Een cornerbal wordt door keeper Fix weg gestompt voor de voeten van Erik van Haagen, die vanuit een volley schitterend scoort.

De volgende wedstrijd, op 7 maart, is wederom een degradatiekraker voor IJVV, dat op bezoek gaat bij Be Quick `28. Lindeboom kan dan weer beschikken Rienk van de Wetering, Jonno Pruim en Maarten Hinderks.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.