Afbeelding
Fred Sollie

Isala goed voorbereid op coronavirus

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Isala zegt goed voorbereid te zijn op het coronavirus en volgt de ontwikkelingen rondom het virus op de voet. De artsen, verpleegkundigen en medewerkers zijn geïnformeerd en geïnstrueerd. Zij handelen volgens een protocol en zijn extra alert op signalen.

In het protocol staat wat te doen bij een (mogelijke) besmetting en hoe ze iemand moeten behandelen. Het ziekenhuis houdt hierbij rekening met de veiligheid van andere patiënten en de eigen medewerkers.

Isala volgt de richtlijnen van het landelijke RIVM en werkt nauw samen met het RIVM, de GGD en ketenpartners. Bovendien heeft Isala een speciaal ‘outbreakteam’. Daarin werken artsen, deskundigen infectiepreventie, de SEH, logistiek en andere afdelingen samen. Indien nodig kan er elk moment van de dag worden opgeschaald.

Wat gebeurt er met een (mogelijk) besmette patiënt?

Als iemand zich meldt met ziekteverschijnselen die lijken op het coronavirus, wordt deze patiënt direct verpleegd in een isolatiekamer. In zo’n kamer kan het virus niet naar buiten. Artsen en verplegers dragen beschermende kleding en zijn optimaal beschermd.

Zijn er isolatiekamers beschikbaar?

Isala heeft voor dergelijke virussen isolatiekamers beschikbaar. Onder meer op de Spoedeisende hulp, maar ook op andere afdelingen.

Moet ik mijn afspraak uit voorzorg verzetten?

Nee, dat is niet nodig. U kunt gewoon naar het ziekenhuis komen.

Mag ik naar het ziekenhuis komen met klachten?

Mensen met het nieuwe coronavirus hebben longklachten en zijn kortademig. Ook hebben ze koorts. Heeft u klachten en bent u recent in het buitenland geweest? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar neem contact op met uw huisarts.

Wat kan ik doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

Het belangrijkste dat u kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is eenvoudig. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

- Was uw handen regelmatig en goed
- Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes

Voor actuele informatie over het coronavirus, zie de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

(Bron: isala.nl)