Afbeelding

Business Event Kampen voor en door ondernemers moet jaarlijkse traditie worden

· leestijd 2 minuten Ondernemen in Kampen

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN - De Bovenkerk aan de Koornmarkt in Kampen is op 1 april het decor van Business Event Kampen 2020. Van 16.00 tot 18.00 uur wordt een vrolijk netwerkevenement aangeboden voor ondernemend Kampen. “We gaan met elkaar kennis delen en kennis maken. Als er voldoende animo is, wordt dit een jaarlijkse traditie”, aldus citymarketeer Roeland Tameling van stichting Kampen Partners.

Business Event Kampen moet een succesvol resultaat worden van een hechte samenwerking tussen verschillende partijen die een rol spelen in ondernemend Kampen. De organisatie van het nieuwe evenement is in handen van BNI de Kamper Steur, VOC, IC Kampen, Parkmanagement RW 50, MKB Nederland-Regio Zwolle en andere ondernemingsorganisaties in samenwerking met de gemeente Kampen en stichting Kampen Partners.

Kampen bedankt ondernemers

Op 1 april wordt ondernemend Kampen in de Bovenkerk in het zonnetje gezet, want de hartelijke Hanzestad Kampen is trots op haar bedrijfsleven. Kampen kan niet zonder succesvolle ondernemers. Business Event Kampen geeft hen de aandacht die ze verdienen.

Relevante verhalen

‘Voor en door ondernemers’ is het credo van Business Event Kampen. Er is volop gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en bestaande relaties te onderhouden. Daarnaast is kennisoverdracht een belangrijk item. “Tijdens het event komen er ondernemers aan het woord. Zij moeten wel wat te vertellen hebben. Geen slappe verkooppraatjes, maar relevante verhalen. Bijvoorbeeld verhalen over projecten, over grote deals die zijn binnengesleept en prijzen die zijn gewonnen. En er is niet alleen ruimte voor succeshalen, maar ook voor uitdagingen”, aldus Tameling. Hij noemt bijvoorbeeld het werven van personeel. “Sommige mensen beschouwen dit als een luxe probleem. Als je groeit, heb je personeel nodig. Maar er is ook een keerzijde van de medaille. Een tekort aan deskundig personeel. Met de regio Zwolle willen we het voortouw nemen om oplossingen te vinden. Bijvoorbeeld via het bijscholen of omscholen van personeel.

Sneakpreview

Het Business Event is opgezet door verschillende ondernemerspartijen. Zij weten heel goed dat het evenement breed moet worden gedragen om uit te kunnen groeien tot een succes. “Business Event Kampen moet aantrekkingskracht uitoefenen op kleinere ondernemers, maar ook interessant en belangrijk zijn voor directeuren en directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s) van grote werkgevers in Kampen. Daarom draait het bij het event niet alleen om netwerken. Ook inhoudelijk moet het interessant zijn. Daarom zal een aantal sprekers een presentatie houden en zijn er verschillende thema’s. Een ‘sneakpreview’ maakt Business Event Kampen extra aantrekkelijk. “We gaan iets onthullen op 1 april wat nog nergens in Nederland is gebeurd. Nee, het is zeker geen 1 april grap. De sneakpreview is een nationale primeur. Ik zal een tikje van de sluier oplichten. Het heeft te maken met branding. Ondernemers worden uitgenodigd om deze primeur in hun eigen branding te gaan gebruiken.”

Kennis delen en kennis maken

De organisatie heeft gekozen voor De Bovenkerk als locatie. De kerk biedt een prachtig decor en daarnaast volop ruimte. Bij het business event ligt niet alleen het vizier op Kampen. Daarom mogen bezoekers een introducee van buiten de gemeente Kampen meenemen, mits deze werkt op management- of directieniveau. Alles om het grote doel te bereiken. Met elkaar kennis delen en kennis maken, het onderhouden van relaties en het opdoen van nieuwe contacten. “De inbreng van ondernemersorganisaties is bij Business Event Kampen van groot belang. We doen het voor de ondernemers en er is goed geluisterd naar de behoeften die door de ondernemers zijn geformuleerd. Dat zie je straks allemaal terug. Het is ook typerend dat alle ondernemersorganisaties hebben gezegd dat ze zelf niet op de voorgrond hoeven, maar dat er vooral sprake moet zijn van een goede mix van verschillende ondernemers bij het event.

Jaarlijkse traditie

Volgens Tameling kan Business Event Kampen uitgroeien tot een succesnummer. “Misschien is het de opmaat richting het Regio Zwolle Congress voor het MKB. Als het aanslaat, is er behoefte aan een dergelijk evenement en dan krijgt Business Event Kampen zeker een vervolg. Dan gaan we het event jaarlijks organiseren, waarbij we dan wel andere accenten gaan leggen. Dan gaan we zeker nog meer de rode loper uitrollen.”

Business Event Kampen wordt grotendeels kosteloos aangeboden. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via www.businesseventkampen.nl.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 14 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 16 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41