Afbeelding

Leerlingen uit Meinerzhagen bezoeken het Almere College

Partnerbijdrages

Dit schooljaar heeft het Almere College de samenwerking met het Evangelisches Gymnasium uit Meinerzhagen voortgezet. Meinerzhagen is een van de partnergemeenten van Kampen en in het verleden vonden er vele uitwisselingen plaats met verschillende instanties uit de plaats. Het Almere College heeft in 2019 weer een doorstart gemaakt. De tweedaagse uitwisseling beviel leerlingen en docenten erg goed daarom is er dit jaar een driedaagse uitwisseling.

De Duitse en Nederlandse  leerlingen zijn voor de uitwisseling aan elkaar gekoppeld. Ze hebben elkaar e-mails gestuurd en hebben elkaar met behulp van de sociale media beter leren kennen.  Leerlingen werken tijdens deze uitwisselingen aan de Engelse en Duitse taal en leren overal elkaars woonplaatsen, cultuur en onderwijs.

Op maandag 2 maart kwam de Duitse delegatie aan per trein. In de binnenstad zijn diverse culturele activiteiten ondernomen, zoals een bezoek aan de Bovenkerk en de Schepenzaal in het oude stadhuis. De dag werd afgesloten onder het genot van een Hollandse pannenkoek. Op dinsdag hebben de Duitse leerlingen samen met Vwo 3 een hele schooldag meegedraaid. Vooral de openheid van leerlingen en werknemers viel hen op. Daarnaast beviel de moderne inrichting van het onderwijs op de Marinus Postlaan de Duitse leerlingen en docenten erg goed. Woensdagsmiddags vertrok de trein weer richting Duitsland en dat was de leerlingen eigenlijk veel te vroeg, want ze hadden het zo leuk gehad samen. Over drie weken vindt het tegenbezoek gelukkig alweer plaats.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.