Afbeelding

Jiddische zangworkshop van Rolinha Kross

dinsdag 10 maart 2020 0:00

Zaterdag 18 april staat de stad Kampen in het teken van 75 jaar bevrijding. Kunstencentrum Quintus viert de vrijheid met L’Chaim! (letterlijk ‘op het leven!’), een Quintus Extra boordevol workshops rondom klezmer en Jiddische zang en muziek met afsluitend een heerlijk L’Chaim Slotconcert!

Jiddische Zangworkshop
Zangeres Rolinha Kross verzorgt tussen 14.00 en 16.30 uur een Jiddische zangworkshop voor jongeren en volwassenen. In haar workshops maakt Rolinha een combinatie van Jiddische en Oost-Europese liedjes waarbij ze een sfeer creëert van openheid en enthousiasme. Ervaring is niet nodig. De workshop is voor alle niveaus. Aanmelden kan via https://bit.ly/2TWM6AE

Over Rolinha
Rolinha Kross studeerde aan het Conservatorium in Hilversum (richting jazz) en bekwaamde zich meer en meer in de richting Jiddisch en muziek uit de Balkan. Ze maakte meer dan zes cd's en treedt op in binnen- en buitenland, waaronder verscheidene malen in het Concertgebouw. Ook werkte ze mee aan verschillende producties met o.a. Willem Nijholt en Ramses Shaffy.

L'Chaim Slotconcert
’s Avonds is Rolinha te zien en te horen tijdens het L’Chaim Slotconcert. Rolinha voert met haar zwoele mezzo-jazz stem haar publiek mee op een reis langs de melangolische Balkan waar de klanken zich mengen met joodse klezmer en de gepassioneerde Zuid-Europese, joods-Sefardische muziekcultuur. Niet alleen is haar repertoire bijzonder gevarieerd, maar door haar warme en tegelijk uitbundige stem ook buitengewoon aanstekelijk. Hans Derksen - vooraanstaand accordeonist, gespecialiseerd in muziek uit de Balkan - zal Rolinha ’s avonds tijdens het slotconcert begeleiden. Ook het duo Doï Klezmorim (Amit Weisberg en Mihai Trestian) en de joodse, rondreizende beroepsmusicus Alex Jacobowitz treden op.

Kijk op www.quintuskampen.nl voor alle Quintus Extra activiteiten rondom L'Chaim.