Afbeelding

Klezmerworkshop Amit Weisberg

dinsdag 10 maart 2020 0:00

Zaterdag 18 april staat de stad Kampen in het teken van 75 jaar bevrijding. Kunstencentrum Quintus aan de Vloeddijk 38 viert 75 jaar vrijheid met L’Chaim! (letterlijk ‘op het leven!’), een Quintus Extra boordevol workshops rondom klezmer en Jiddische zang en muziek met afsluitend een heerlijk L’Chaim Slotconcert!

Klezmer Workshop
Speel jij een instrument en wil je alles weten over klezmermuziek? Dan is deze Klezmer Workshop van de Israëlische violist, danser, acteur en zanger Amit Weisberg een uitgelezen kans! Deze workshopdag ga je de bijna vergeten, oorspronkelijke, vooroorlogse klezmertunes zelf aanleren. En je leert hoe je dit op gehoor kunt doen! De focus zal liggen op de viool maar de workshop kan ook worden bijgewoond door andere instrumentalisten. Let op: deze workshop wordt gegeven in het Engels. Aanmelden kan via deze link: https://bit.ly/3cJTp7r

Over Amit
Amit Weisberg woont sinds 2007 in Frankrijk, waar hij in korte tijd uitgroeide tot één van de meest toonaangevende artiesten van de Franse klezmerscène. Hij speelt met verschillende klezmerensembles waaronder The Beigalé Orkestra (Klezmer Fanfare), Yiddishe Fantazyé Trio en The Belf Project (Old European klezmer from musical archives) evenals Tarafikants (Balkan music), Kabarétalè (liedjes uit joods cabaret) en Tish (hassidische tafelliedjes). Off stage is hij ook een gewilde klezmerleraar in Frankrijk en andere Europese landen. In de afgelopen 10 jaar leidde hij klezmerworkshops in Gannat, Luzy en Saint-Julien-Molin-Molette (Auvergne, Frankrijk), Manchester, Edinburgh, Praag en Mikulov, Fiddlers on the move (België), Klezkanada (Canada) en op het festival Yiddish Summer Weimar. Amit leerde en speelt de viool alleen op het gehoor. Hij maakte zich de klezmer eigen door vooral te luisteren naar en het imiteren van audio-archieven. Zo ontwikkelde hij uiteindelijk zijn eigen stijl en geluid: rustiek, expressief en rijk aan nuances.

L'Chaim Slotconcert
’s Avonds is Amit Weiberger te zien en te horen tijdens het L’Chaim Slotconcert, samen met muzikant Mihai Trestian als duo Doï Klezmorim. Ook zangeres Ronlinha Kross en de beroemde, joodse, rondreizende straatmuzikant Alex Jacobowitz treden op. Kijk op www.quintuskampen.nl voor alle Quintus Extra activiteiten rondom L'Chaim.