Afbeelding

L'Chaim Slotconcert

dinsdag 10 maart 2020 0:00

Zaterdag 18 april staat de stad Kampen in het teken van 75 jaar bevrijding. Kunstencentrum Quintus viert de vrijheid met L’Chaim! (letterlijk ‘op het leven!’), een Quintus Extra boordevol workshops rondom klezmer en Jiddische zang en muziek met afsluitend een heerlijk L’Chaim Slotconcert!

L’Chaim Slotconcert
Hoe kun je het leven én 75 jaar vrijheid beter vieren dan met zang en muziek? Daarom wordt deze Quintus Extra L’Chaim afgesloten met een prachtig slotconcert, met optredens van Alex Jacobowitz, Rolinha Kross en het duo Doï Klezmorim (Amit Weisberg en Mihai Trestian).

Het duo Doï Klezmorim, gevormd door Amit Weisberg en Mihai Trestian, brengt het publiek terug tot de essentie van de Klezmermuziek, met de twee meest authentieke snaarinstrumenten van de Oost-Europese joodse muziek: de viool en de cimbaal. Mihai Trestian (virtuoos op de magische en verbazingwekkende cimbaal) en Amit Weisberg (met zijn strijkstok en stembanden) brengen de traditionele dansmuziek van de joodse en zigeunerbruiloften uit Roemenië weer tot leven. Melodieën die zowel vreugdevol als melancholisch zijn.
Zangeres Rolinha Kross voert met haar zwoele mezzo-jazz stem haar publiek mee op een reis langs de melangolische Balkan waar de klanken zich mengen met joodse klezmer en de gepassioneerde Zuid-Europese, joods-Sefardische muziekcultuur. Niet alleen is haar repertoire bijzonder gevarieerd, maar door haar warme en tegelijk uitbundige stem ook buitengewoon aanstekelijk. Zij wordt begeleid door vooraanstaand accordeonist Hans Derksen. Voeg daar een optreden van de beroemde, rondreizende beroepsmusicus en marimbaspeler Alex Jacobowitz uit Berlijn aan toe en je hebt een concertrepertoire dat bijzonder gevarieerd en buitengewoon aanstekelijk is. L’Chaim...Op het Leven! Vier het leven, vier 75 jaar bevrijding!

Kaarten à €7,50 euro p.p. zijn te reserveren via https://bit.ly/2WbKgyT. Zonder reservering zijn kaarten aan de zaal €10 p.p.

Tip! Amit Weisberg, Rolinha Kross en Alex Jacobowitz geven op zaterdag 18 april ook inspirerende workshops voor jong en oud. Kijk voor alle activiteiten van Quintus Extra: L'Chaim op www.quintuskampen.nl.